Vučić odgovorio na Ugljaninove optužbe na račun Ljajića i Vlade

Beograd – Mandatar Vlade Aleksandar Vučić odgovorio je na optužbe koje je izneo Sulejman Ugljanin na račun Rasima ljajića danas u Parlamentu. Vučić je takođe na tvrdnje da Bošnjaci nemaju dovoljnu brigu vlade rekao da će Bošnjaci imati podršku nove Vlade kao ni jedne do sada.
“Ja pozivam sve Bošnjake u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i svim drugim gradovima gde oni žive da pokažu samo malo strpljenja i da vide da li će imati veću brigu Vlade ili ne”.
Vučić je komentarisao i Ugljaninovu rečenicu “Birajte vi Bošnjaci koga hoćete mi ćemo Vam izabrati predsednika Vučić je rekao da je jedan razlog bio zato što nije razgovarao sa SDA a to su kako kaže Vučić “upravo te najteže optužbe na čoveka koji je bio u koaliciji sa SNS” zaključujući da optužbe na njegov račun nisu ni jednim dokatom ili argumentom potkrepljene.
“Kako je moguće da tako teške optužbe iznosite toliko teške a da zato ne postoji ni jedan dokaz, ni jedan postupak, onda to govori valjda nešto i o nečijoj odogovornosti” zaključio je Vučić.

 

Ugljanin je rekao danas ranije da je nezadovoljan odnosom prema Bošnjacima i da je govorio o svim problemima. On je pokazao i koalicioni sporazum i optužio Vladu SNS i SPS da nisu vodili računa o manjinama, Ugljanin je napravio paralelu problema sa Bošnjacima sa problemom Kosova i podsetio da je obišao 47 opština koje su nerazvijene i rekao da je srpski narod “velikodušan” i “divan”.

ugljanin
Ugljanin pokazuje koalicioni sporazum

“Oni ljudi koji su bili u prethodnim Vladama imali su pogrešan odnos prema Bošnjačkoj nacionalnoj manjini” rekao je Ugljanin.
Predsednik SDA ponovio je optužbe na račun Rasima Ljajića ali ga je prekinula predsednica Maja Gojković koja je Ugljanina upozorila da se pridržava poslovnika i govori po poslovniku.
Ugljanin je govorio da se ne svrstava ni u poziciju ni u opoziciju i rekao da manjine imaju želju i cilj da dožive pravnu sigurnost.

 

 

Na njegove ocene oštro je reagovao Meho Omerović, poslanik SDP čiji je lider Rasim Ljajić kandidat za ministra, Omerović je izjave Ugljanina ocenio one “monstuozne” i “sramotne” i da su odraz očaja što Ugljanin nije više u Vladi

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO