Voz koji je u nedelju iskliznuo u Njujorku ušao u krivinu brzinom od 130 km/h

406950_njujork-voz2_f

Putnički voz koji je u nedelju skliznuo iz šina u Njujorku, kada je u nesreći poginulo četvoro putnika, išao je brzinom preko 130 kilometara na čas u krivini gde je dozvoljeno kretanje manje od 50 kilometara na čas.

Kako prenose američki mediji, prema prvim rezultatima istrage, još nije jasno da li je to rezultat ljudske greške ili otkazivanja rada kočnica.

Cclan uprave Nacionalnog tima za bezbednost saobraćaja Erl Viner rekao je da istražitelji proveravaju mobilni telefon mašinovodje da bi proverili da li ga je on u trenutku nesreće koristio.
„

U ovom trenutku ne možemo da kažemo da li je do nesreće došlo zbog ljudske greške ili otkazivanja kočnica“, dodao je Viner.

On je kazao, medjutim, da je tokom istrage utvrdjeno da nije bilo problema sa kočnicama tokom devet prethodnih zaustavljanja voza pre nego što se nesreća dogodila.

Američke vlasti su ranije postavile rok prema kome će do kraja 2015. godine na prugama biti instalirana tehnologija koja će omogućiti automatska kočenja u krivinama da bi se izbegle nesreće sa katastrofalnim posledicama.

U trenutku nesreće, u nedelju ujutru u Bronksu, u vozu se nalazilo oko 150 putnika. Ccetiri osobe su poginule, dok je više od 60 povredjeno.

sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO