Volkswagen sve bliže pokretanju jeftine auto-marke

Prema najnovijim vestima, Volkswagen grupa je postavila osnove za projekat nove niskobudžetne automobilske marke kojom će se suprotstaviti konkurenciji na tržištima u razvoju.

Početkom marta magazin Autocar pisao je o tome da u Volkswagenu imaju poteškoće oko pokretanja jeftinog autombilskog brenda koji ta grupacija planira već nekoliko godina.

Naime, Volkswagen se našao pred izazovom kako da obori proizvodnu cenu budućih jeftinih automobila, a da istovremeno održi neophodan nivo kvaliteta i bezbednosti vozila, zbog čega je čitav projekat bio doveden u pitanje.

Izgleda da je nemačka kompanija uspela da prevaziđe taj problem. Kako prenosi Rojters, pozivajući se na izjavu projekt menadžera jeftinog Volkswagenovog brenda, Hansa Demanta, utvrđen je koncept proizvodnje i dizajniranja budućih niskobudžetnih automobila.

“Sve komponente za jeftine automobile proizvodiće se u Kini, koja će ujedno biti i najveće tržište za tu vrstu vozila”, rekao je Demant.

Prema ranijim najavama, cena jeftinih modela trebalo bi da se kreće između 6.000 i 8.000 evra. Osim u Kini, ovi automobili će se prodavati i na tržištima Indije i jugoistočne Azije, gde je potražnja za jeftinim modelima velika a Volkswagen još uvek nije prisutan u dovoljnoj meri.

Volkswagen planira da do 2018. postane vodeći svetski proizvođač automobila, a analitičari ne veruju da je ovaj cilj moguće ostvariti bez uspešnog niskobudžetnog auto-marke, koju nemačka grupacija trenutno nema.

Sandzakhaber / izvor: B92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO