Veljović ucenjuje Dačića!

DACIC VS VELJOVIC

Kako prenose Naše novine, Veljović u fioci čuva slučaj “Javnih nabavki velike vrednosti”, koje odobrava i potpisuje Ivica Dačić, a u kojima je služba interne revizije našla niz nepravilnosti.

“Služba interne revizije MUP-a Srbije utvrdila je niz prekršaja u postpku “Javnih nabavki radova velike vrednosti” koje potpisuje i odobrava ministra Ivica Dačić. Međutim, za sada se taj predmet drži u fioci”, objašnjava izvor u vrhu MUP-a.

Istragu Uprave kriminalističke policije povodom ovog slučaja stopirao je lično direktor policije Milorad Veljović i čuva je kao “oružje” protiv Ivice Dačića.

“Iako su uočene i konstatovane brojne nepravilnosti koje ukazuju na kriminal u MUP-u, Veljović je stopirao istragu Uprave kriminalističke policije. Na taj način on drži ucenjenog Dačića, čekajući trenutak da otvori predmet”, navodi izvor.

On dodaje da ako bi se ta priča otvorila, mogla bi da košta karijere Ivice Dačića, mnogo više nego slučaj “Miša Banana” i ostale afere koje su se vezivale za Dačićevo ime.

“To je ozbiljno kršenje zakona, a ukoliko se utvrdi da je zbog toga neko imao imovinsku korist, Dačić će biti u velikom problemu.

Uvidom u izveštaj koji je Služba interne revizije sačinila 12. decembra 2012. godine koji su imale Naše novine ustanovljeno je da se prekršaji broje desetinama, a na svakom slučaju koji je uzet kao slučajni uzorak nađeno je po nekoliko nepravilnosti i kršenja pravilnika.

Nepravilnosti su razne- od pogrešnih datuma, probijanja rokova, nepotpisivanja članova komisije, zatim prihvatanje nepotpunih ponuda, odstupanje teksta ugovora od tipičnog…

“Ovo je samo jedan od aduta koje Milorad Veljović ima protiv Ivice Dačića, a reč je ozbiljnoj zloupotrebi službenog položaja”, objašnjava izvor.

Iako je Veljović u više navrata izjavljivao da nema sukoba između nega i Dačića, raskol u vrhu MUP-a je samo nastavljen nakon reizbora Veljovića na mesto direktora policije.

Sagovornik dodaje da sukob Dačićeve i Veljovićeve struje postoji odavno i da to nije tajna, a obojica drže jedan drugog u šaci i opstaju zahvaljujući ucenama.

Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO