Ugljanin ponovio – Smene u policiji i sudstvu

Novi Pazar – I na svečanosti povodom Dana Sandžaka predsednik SDA Sulejman Ugljanin je  svojim pristalicama obećao skore promene u policiji, sudstvu i lokalnoj samoupravi Novog Pazara.

Ugljanin-foto screenshot
Ugljanin-foto screenshot

Možda bi to obećanje   moglo da se tumači kao  najava skorih  i stvarnih promena da  se ne pamte Ugljaninova ranija slična obećanja koja  nisu ispunjena.

Podsećamo, na  prijemu  povodom Kurban-bajrama  19. oktobra ove godine predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je  najavio da će za mesec dana  sa rukovodećih mesta u novopazarskoj bolnici da protera političare, a da dovede  stručne ljude, naravno pristalice njegove stranke. Čak je objasnio zašto je  zaustavio jednu vrednu donaciju ovoj ustanovi.

Medjutim, u bolnici je i dalje direktor MirsadDjerlek i nema  najava da će tu nešto da se uskoro menja. Nema ni najavljenih promena  ni u Gradskoj upravi Novog Pazara. Ako ih i bude, o njima će odlučivati  vladajuća koalicija, pa teško da će opoziciona Ugljaninova SDA biti zadovoljna.

Prema rečima načelnika Gradske uprave Novog Pazara, Ahmedina Binjoša, do sada nema nikakvih promena u gradskoj kući niti bilo kakvih najava za tako nešto.

”Ne razumem navode ministra Ugljanina, promena neće biti jer stranka čiji je on predsednik ne participira u lokalnoj vlasti”, rekao je Binjoš.

Ugljanin je najavio da će u roku od mesec dana biti promena u pravosudju. Medjutim,  narodni poslanici su  tek juče usvojili mrežu sudova, u kojoj je  jedina novina da  Sjenica dobija  ponovo osnovni sud. O promenama  na rukovodećim funkcijama u  Osnovnom i Višem sudu i Osnovnom i Višem tužilaštvu  u Novom Pazaru za sada nema  nikakvih najava.

Vraćamo se u malo dalju prošlost. Pre dve godine ministar Ugljanin, ljut  zato što je policija navodno bila gruba prema njegovom tada maloletnom sinu,  zapretio načelniku Policijske uprave u Novom Pazaru Draganu Terziću i  njegovim saradnicima da  će ih proterati ne samo iz Novog Pazara nego iz Srbije.

”Pozivam ih da što pre napuste Novi Pazar i Srbiju. Ukoliko se to ne desi u najkraćem mogućem roku, i ukoliko ne dobijem odgovor od Vlade, MUP-a i lokalnog MUP-a o tome koje su mere preduzete protiv bandita koji su napali mlađeg Ugljanina, pozvaću međunarodnu zajednicu i međunarodne snage da nas zaštite od policije”, rekao je pre dve godine ministar Ugljanin na konferenciji za štampu.

I  šta se desilo? Narod bi rekao- tresla se gora. Dragan Terzić je i dalje načelnik, policija je demantovala  da je Ugljanin mladji dobio batine, a Ugljanin  ministar i dalje obećava promene.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO