Ugljanin optužio istraživače i anketare za loš rejting “Negativne ocene naručene, građani neobavešteni”

 Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin reagovao je povodom nekih istraživanja javnog mnjenja smatrajući da su negativne ocene građana o njegovom radu uslovljene nedovoljnom obaveštenošću ili da su u saglasju sa željama naručilaca tih istraživanja.
ugljanin
U današnjem saopštenju iz ministrovog kabineta se navodi da bi javnost trebalo da zna da ministar Ugljanin nema resor, ali da vodi Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i da o njemu i njegovom timu najmerodavnije govore rezultati i mišljenje ljudi u tim područjima.

U saopštenju se navodi da Kancelarija za održivi razvoj obuhvata 46 opština sa oko milion stanovnika koji preživljavaju na ivici egzistencije i kojima se pomoć upućuje iz budžeta u iznosu od 4,5 miliona evra godišnje.

Iz tog budžeta ministar Ugljanin, pored ostalog, finansira izradu urbanističko-planskih akata, radi na uvođenju elektronskih matičnih knjige, dovodi potencijalne investitore, obezbeđuje kredit za gradnju lokalnih puteva, proizvodnju ivanjičke vode za Bahrein, a rezultat je da Ivanjica više nije među 46 najnerazvijenijih opština.

Kako se navodi u saopštenju, ministar Ugljanin pokušava da se unutar Vlade izbori za bolji položaj Bošnjaka, a u regionu je pomogao i nekim pravoslavnim zdanjima, što, kako se ocenjuje, verovatno smeta nekim “istraživačima” i njihovim “ispitanicima”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO