Ugljanin opet nije zadovoljan – Vučić i Dačić me prevarili!

Novi Pazar – Predsednik SDA Sulejman Ugljanin u intervjuu Agenciji Anadolija izjavio je da su ga “Vučić i Dačić prevarili” prenose bosanski mediji. Ugljanin koji je samo pre nekoliko dana kazao da je ova vlada najviše učinila za bošnjake sada je po ko zna koji put demantovao sam sebe.

 

”SNS i Socijalistička partija Srbije (SPS) su nas prevarili. Mi smo potpisali koalicioni  sporazum i oni su, kao što je poznato, dobili povjerenje srpskog biračkog tijela. Naša stranka je uvažila to i započela razgovore poslije prošlih izbora. Mi smo njima i dali demokratski legitimitet.  Oni su od jedne profašistička koalicije, kako su ih zvali, postali demokratska koalicija’‘, govori Ugljanin za AA.

Ugljanin je u toku svog mandata više puta potencirao da je nezadovoljan što bi odmah nakon par dana demantovao da je izjavio. Kako se približavaju izbori a Ugljanin ostaje sam najavljuje formiranje “Bošnjačkog bloka”

”U ovom trenutku nisam motivisan da razgovaram sa ljudima sa kojima sam sad u vladi. Mi imamo ugovor, detaljan koalicioni sporazum sa dinamikom šta da se radi za Bošnjake. Ništa od tog nisu uradili i vuku nas iz sedmice u sedmicu, iz mjeseca u mjesec. Oni su nas prevarili i dogovoreno ne realizuju. Razgovarat ćemo sa njima, ali nisu ključni s kojima sada razgovaramo”, istakao je on.

izvor.24.sata – Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO