U podne konačna odluka, da li će se igrati 19 kolo?

Sneg-na-stadionu

 

Zajednica Superligaša će do podneva doneti odluku o eventualnim pomeranjima termina pojedinih mečeva 19. kola, potvrdio je za Blicsport.rs Branislav Delić, komesar za takmičenje, najavivši “da će se većina utakmica ipak igrati”. A u snegom prekrivenoj Srbiji, ovog vikenda trebalo bi da se fudbalski šampionat nastavi uz nekoliko zanimljivih duela: Partizan čeka OFK Beograd, Zvezda gostuje u Nišu, a Vojvodina u lokalnom derbiju igra sa neugodnim Donjim Sremom.

 Fudbaleri vodećeg Partizana dočekaće u nedelju ekipu OFK Beograda u 19. kolu Superlige Srbije od 18 časova,, dok će drugoplasirana Crvena zvezda gostovati Radničkom u Nišu od 13 sati. Prema najavama organizatora tog duela, karte za svih 13.000 raspoloživih mesta biće puštene u prodaju i to po cenama od 300 do 600 dinara. Zanimljivu akciju vezanu za publiku sprovešće i aktuelni šampion naše zemlje, koji dočekuje nepredvidive “romantičare”.

OFK je posle odličnog finiša jesenjeg dela sezone loše počeo nastavak prvenstva, u kojem je zabeležio dva ubedljiva poraza i remi, a izgubio je i od Vojvodine u polufinalu Kupa u sredu. Branilac trofeja Partizan je, za razliku od narednog rivala, odlično počeo prolećni deo sezone i dobio sve tri utakmice.

Niški Radnički će veoma motivisan dočekati beogradske crveno-bele, pošto je posle početnog remija zabeležio dve minimalne pobede, koje će klubu sa Čaira mnogo značiti u borbi za opstanak. Zvezda je u pretprošlom kolu odigrala nerešeno sa Radom, pa joj je pobeda neophodna kako bi, koliko je to moguće, ostala u trci sa Partizanom za šampionsku titulu.

Trećeplasirana Vojvodina dočekaće u nedelju od 17 časova Donji Srem, dok će od 14:30 Sloboda na svom terenu u Užicu igrati protiv Jagodine.

U nedelju se igra još jedan meč, kada od 14.30 Javor u Ivanjici dočekuje BSK iz Borče. Javor je u odličnoj formi od početka prolećnog dela sezone, ali i pored toga osvojio je samo četiri boda, međutim ostvario je važnu pobedu na svom terenu protiv Jagodine u prvoj utakmici polufinala Kupa. BSK je, s druge strane, u lošoj formi, pošto je klub iz Borče došao do samo jednog boda u poslednje tri utakmice, i to protiv Vojvodine u prošlom kolu kada su Novosađani tek u poslednjim sekundama utakmice izjednačili na 3:3.

Sve ostale utakmice igraće se u subotu od 14.30, a Novi Pazar će kod kuće igrati sa poslednjeplasiranim Smederevom meč koji će za obe ekipe biti važan u borbi za opstanak. Radnički 1923 će u Kragujevcu u istom terminu igrati protiv kulskog

Hajduka, dok će Rad na Banjici dočekati Spartak iz Subotice.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO