U junu počinje obnova infrastrukture oštećene u poplavama!

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović izjavio je da će u junu početi aktivnosti na obnovi infrastrukture oštećene u poplavama.

Prioritet će biti obnova energetske, putne i železničke infrastrukture, kao i stambenih objekata, precizirao je Trifunović u izjavi novinarima posle sastanka sa predstavnicima stručnih institucija koje bi trebalo da učestvuju u saniranju posledica poplava.

Trifunović je naglasio “da reakcija ka građanima treba da bude brza i direktna” i najavio da će do 30. maja lokalne samouprave dostaviti preliminarni popis štete na teritoriji svake od opština koja je bila pogođena poplavama.

Potom će, kako je rekao, na teren izaći stručnjaci koji će raditi procenu štete na osnovu strogo definisane metodologije i činjenica.

On je istakao da će za svaki objekat postojati video zapis, fotografija i tekstualni opis štete sa preciznim činjenicama.

U proceni štete učestvovaće nekoliko stotina stručnjaka, rekao je Trifunović.

On je podsetio da je u Srbiji oformljena Komisija za procenu štete koja time treba da se bavi, kao i Kancelarija za humanitarnu pomoć.

Sastanku u Ministarstvu građevinarstva pisustvovali su predstavnici tehničkih fakulteta, Inženjerske komore Srbije, Puteva Srbije, Koridora Srbije i drugi stručnih institucija iz nadležnosti tog ministarstva.

Sandzakhaber / Izvor: TANJUG

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO