U Brazilu svi znaju za Džeku

U Brazilu svi znaju za Džeku

 

 

Sanel Halilčević mladi je i uspješni Bosanac, porijeklom iz Dubrava iz Tuzle, koji kao inžinjer trenutno radi u Brazilu, državi domaćinu Svjetskog fudbalskog prvenstva naredne godine. U zemlji sambe i fudbala ne znaju baš mnogo o Bosni i Hercegovini.

Nema ambasade

– Gdje god sam putovao po Brazilu, nosio sam našu zastavu. Mnogi su me pitali čija je to zastava i odakle sam pa sam rekao da je to Bosna i Hercegovina. Čuli su skoro svi za našeg golgetera i napadača Mančester sitija Edina Džeku, jer se i ovdje prati fudbal u Evropi – kaže Halilčević, inače član “BH Fanaticosa”.

U Brazilu ne postoji ambasada BiH, što može predstavljati problem našim navijačima koji namjeravaju u junu 2014. pohoditi najveću južnoameričku državu.

– Vrijedi doći u Brazil na SP, jer će to biti sjajan događaj. Samo, svi moraju znati da neće biti jeftino i da se već sada počne štedjeti. Brazil nije jeftin, cijene su slične kao u Njemačkoj, a neke stvari su i skuplje.

Izračunao sam da će za dvije sedmice boravka ovdje trebati oko 3.000 eura. Problem je to što je Brazil velika zemlja i što su letovi unutar države skupi, a pogotovo će biti za vrijeme Mundijala. Također, cijene smještaja u hotelima i hrane sigurno će skočiti uoči SP-a – govori Halilčević za “Avaz” te naglašava:

 

Kriminal prijetnja

 

– Bitno je da se zna da je Brazil opasan. Kriminal se primijeti na svakom koraku, ali nadam se da će vlasti to riješiti do početka Mundijala.

Noćni klub “Sarajevo”

Sanel nam je otkrio da u Sao Paulo postoji jedan poznati noćni klub u koji se ulazi samo s karticom, a zove se “Sarajevo”.

– Popularno je okupljalište tamošnje elite, ali vlasnik nije Bosanac i čak ni on ne zna zbog čega se taj klub zove baš tako – govori Halilčević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO