Turska: Doručak koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

U nedjelju je u turskoj provinciji Van, na istoku zemlje, oboren rekord “Najmnogoljudniji doručak na svijetu” u kome je učestvovalo 51 hiljada i 739 osoba.

“U Vanu je postavljen rekord u kome je zabilježen rekordan broj osoba za doručkom, umnogome rušeći rekord od 18 hiljada i 941 osobe, koje su sadnije držale SAD,” potvrdila je Seyda Subasi Gemici, predstavnica Guinnessa za Tursku.

Desetine hiljada ljudi su prošle kroz dvadeset kontrolnih kapija, kako bi brojanje bilo što tačnije. Događaj je organizovala Trgovinsko-industrijska komora.

Okupljanje je počelo u 09,00 sati. Prisutni učesnici su se pojavili u tradicionalnoj odjeći, uz ples i pjesmu, bili su u prilici da uživaju u najvećem i najmnogoljudnijem doručku na svijetu.

Na otvorenom je postavljeno 25 hiljada stolica i 6 hiljada stolova. Oni za koje nije bilo mjesta, pomogli su se prostirkama koje su sami donijeli, doručkujući na travi.

“Postavili smo stolove mira i bratstva,” rekao je predsjednik Trgovinsko-industrijske komore, Nedždet Takva, zahvalivši se prisutnima za učešće.

(AA)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO