Turska delegacija najavila ekonomsku saradnju sa Novim Pazarom

delegacija_Turske_povodom_Dana_Grada_06

 

Delegacija Republike Turske, koja u našem gradu boravi povodom 20.aprila , Dana Novog Pazara, sastala se sa gradonačelnikom, dr Mehom Mahmutovićem, Jusufom Mujezinović, članom Gradskog veća i Farukom Suljevićem – pomoćnikom gradonačelnika zaduženim za međunarodnu saradnju.

Višečlanu delegaciju činili su: Remzi Šeker –potpredsednik opštine Pendik, Salih Akgul, predsednik udruženja „Prijatelji Sandžaka“ Atila Bajkal – direktor Tek Rumeli televizije, Ajhan Bolukbaši – predsednik Rumeli federacije, Adem Gulsunaj – predsednik društva „Pendik“, kao i Bekir Hadžifejzović, Muzafer Guneš, Hasan Oksit, Burak Gulsunaj, Melih Ata, Hasan Adria, Mahija i Habib Čilerdžić. Svi oni su ličnim i udruženim angažovanjem doprineli promovisanju Novog Pazara u Republici Turskoj, jeri h kako kažu motiviše nostalgija i privrđenost korenima. Reč je naime, o ljudima koji su poreklom sa područja Sandžaka i Novog Pazara.

delegacija_Turske_povodom_Dana_Grada_05

 

Predsednik udruženja „Prijatelji Sandžaka“ Salih Akgul istakao je cilj njihovog delovanja da pod jednim krovom okupe sve uspešne ljude sa Balkana, koje vežu ista tradicija, komšijski i prijateljski odnosi, odnosi saradnje. Akgul je izrazio javno zadovoljstvo saznanjem da je gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović dobitnik republičkog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, za doprinos razvoju lokalne samouprave.

 

delegacija_Turske_povodom_Dana_Grada_01

 

„ Ta nagrada za mene uopšte nije iznenađenje. Reč je o čoveku koji ima viziju i kome će udruđenje čiji sam predsednik, ali i mnogi drugi ugledni pojedinci i organizacije iz Turske, kao i do sada , pa i intenzivnije dati podršku u radu. Imamo zajednički cilj, i danas smo se ovde okupili da vam čestitamo vađan datum, ali i da podržimo inicijativu Mahmutovića da već ostvarenu kulturnu saradnju proširimo i na polje ekonomske saradnje.“ Gosti iz Turske istakli su zainteresovanost investitora te zemlje da ulažu na području Novog Pazara, Sandžaka i čitave Srbije, obećavši gradonačelniku javno da će prva velika investicija „ s razlogom ići prema Novom Pazaru“.

 

delegacija_Turske_povodom_Dana_Grada_07

Grad Novi Pazar je bratski grad desetak opština i gradova u Republici Turskoj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO