Tole prelomio: Ostavka je na stolu!

0301007.73

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je njegova ponuđena ostavka zakazana za decembar i dalje na stolu, ali da sve zavisi od četiri faktora, prenosi “B92”.

Karadžić je rekao da njegov odlazak zavisi kako od njega, tako i od organa FSS, vrha državne vlasti, te mišljenja UEFA i FIFA.

Prvi čovek srpskog fudbala je izrazio žaljenje što je selektor A tima Siniša Mihajlović svoj ostanak na toj poziciji vezao za njegov eventualni odlazak, te naglasio da je FSS stabilna i veoma uspešna organizacija.

– Pre mesec dana najavio sam odlazak u decembru i to je i dalje na stolu. Svaka odluka koja bude doneta će mi odgovarati. Neka manje, neka više, ali ništa se posebno neće menjati. Nisam srećan što je Siniša Mihajlović vezao svoj ostanak u reprezentaciji za mene i rukovodstvo FSS -, rekao je Karadžić na pres konferenciji uoči prijateljskog meča sa Japanom u Novom Sadu.

– Mislim da on dobro radi svoj posao, da reprezentacija dobija svoje konture i fizionomiju. Bio sam u Zagrebu nemilim događajem, pa sam razgovarao sa rukovodstvima saveza iz BiH, Hrvatske, Slovenije i mnogim drugim, i svi oni nas proglašavaju najperspektivnijom reprezentacijom jugoistočne Evrope, što nije slučajno. Kako god bude ne verujem da će bili ko izaći iz ovog okvira reprezentacije u u bućem peridu -, dodao je predsednik FSS.

Karadžić je istakao uslove od koji zavisi da li će on otići ili ostati.

– Da li ću otići zavisi od četiri faktora. Prvi, najviše zavisi od mene. Drugi, izuzetno važna odluka organa FSS. Treći, mišljenje i odluka vrha državnih organa sa kojima imamo stalnu komunikaciju u poslednjih mesec dana. Četvrti je stav i mišljenje krovnih organizacija UEFA i FIFA koji se u poslednjih mesec stalno raspituju šta se dešava. Kada kažem da zavisi od državnog vrha nisam mislio da će sada vrh politike reći Tole idi ili ostani. Ali u tom kontekstu saradnje FSS sa državom vidim i poziciju rukovodstva FSS i predsednika -, istakao je Karadžić.

“Čekaju nas odluke o nekim infrastrukturnim aranžmanima. Mislim da ćemo 29. ovog meseca, Laković i ja, ili Ćurković i ja, otići kod Blatera. Platini i UEFA su se izjasnili kod finalnih utakmica, oko saveza, našeg rada itd… To su neke pozitivne ocene o kojima ne bih pričao”, dodao je predsednik FSS.

Karadžić je ponovo istakao uspešne segmente njegove vladavine, te naglasio da za budućnost srpskog fudbala nema brige.

“Mislim da je organizacija apsolutno stabilna, da dobro radi, da odlično funkcioniše, da ono što je u nadležnosti Saveza radi kvalitetno. Naravno, nikad ništa nije perfektno. Ali, sve mlađe selekcije dobro rade, imamo dobre selektore, sjajnu saradnju i komunikaciju među njima. Osvojili smo zlato u Litvaniji, generacija koju je vodio Dejan Govedarica je igrala polufinale, Marić je bio na završnici EP, imamo rezultate i među ženskim selekcijama. Nadam se da će mlada (U21) selekcija i tim koji vodi Bane Nikolić takođe biti na završnici EP. Ako hoće neko da gleda rezultate, sa mladim selekcijama smo u prvih deset u Evropi”, naglasio je Karadžić.

– Imamo izostanak rezultata neodlaskom na Evropsko i Svetsko prvenstvo, i to je razlog ovih dešavanja i razgovora oko predsednika i slektora. Imam stav da FSS kao velika organizacija, najveća na Balkanu ne može bez komunikacije sa državom da ostvari ono što pred njom stoji. Imali smo 15-20 godina sankcije, nismo imali mogućnosti ništa da radimo. Lokalne samouprave, država, ministarstvo i Savez bi trebalo da budu zajedno -, zaključio je Tomislav Karadžić.

Srbija u petak igra prijateljski meč protiv Japana u Novom Sadu, a potom 15. oktobra u Jagodini sa Makedonijom poslednji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

izvor: trojka.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO