TIKA donirala 550.000 evra za sedam ambulantnih kola

Turska razvojna agencija TIKA koju je predvodio predsednik Serdar Ćan sa saradnicima dodelila je Novom Pazaru ključeve za dvoje ambulantnih kola, koja će pripasti HItnoj pomoći i Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj banji.

I ostale sandžačke opštine dobile su po jedno ambulantno vozilo na svečanosti upriličenoj u bašti Kulturnog centra.  Današnjoj svečanosti prisustvao je I potpredsednik Vlade I ministar spoljne I unutrašnje trgovine I telekomunikacija Rasim Ljajić, ambassador  Republike Turske u srbiji Mehmat Kemal Bozaj, kao I supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić koja je ujedno iI predsednica  humanitarne organizacije Dragica Nikolić. Vrednost današnje donacije koja je jedna u nizu Turske razvojne agencije u Srbiji je 550.000 evra.

donacija_tike_05

Sedam najsavremenijih ambulantnih vozila koja su danas dodeljena predstavnicima šest sandžačkih opština pomoćiće kvalitetnijoj i bržoj zdravstvenoj nezi za veliki broj pacijenata na teritoriji šest sandžačkih opština. Ovo je samo jedna u nizu značajnih donacija Turske razvojne agencije TIKA koja je od početka rada u Srbiji donirala 7 miliona evra.

donacija_tike_04

Zahvaljujući se na značajnoj pomoći TIKE potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je odličnu saradnju Turske i Srbije i naglasio tri nivoa odnosa:nivo koji se tiče pomoći TIKE brojnim infrastrukturnim projektima u Srbiji, poput rekonstrukcije I izgradnje civilnog aerodroma kod Kraljeva, zatim ekonomski nivo i politički.

„Nikada odnosi Turske i Srbije nisu bili bolji,a do kraja godine organizovaćemo i zajedničku sednicu dve Vlade“ – rekao je Ljajić. Ambasador Turske Mehmaed Kemal Bozaj zahvalio se ministru Ljajiću na inicijativi da TIKA počne da radi u Srbiji, ali i Dragici Nikolić koja je u Ankari na sastanku sa predsednikom TIKE Serdarom Ćanom ustanovila oblasti kojima je pomoć nephodna kao što je zdravstvo.

Predsednik TIKE Serdar Ćan zahavlio se svima koji su došli na svečanost I istakao da veoma bitno da asocijacija na Balkan ne budu ratovi I sukobi, već neke lepe slike, poput saradnje I mira. On se zahvalio I ministru Ljajiću na inicijativi da TIKA počne sa radom u Srbiji, ali i prvoj dami Srbije koja se puno zalaže da pomogne svom narodu.

donacija_tike_07

Predstavnici opstina koje su dobile vredna ambulantna kola zahvalili su se Turskoj razvojnoj agenciji i istakli da se nadaju novim projektima sa prijatejima iz Turske.

Dva vozila koja su pripala Novom Pazaru otići će u ruke Hitnoj službi i Specijalnoj bolnici Novi Pazar. Današnju svečanu ceremoniju upriličile su I članice Gradskog folklornog ansambla.

donacija_tike_02

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO