Sušić: Nećete nas lako skinuti s prvog mjesta

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovim trenucima obavlja posljednji trening pred sutrašnju utakmicu sa Slovačkom u Žilini.   Prije nego što su naši fudbaleri izašli na teren, selektor Safet Sušić i kapiten Emir Spahić obratili su se novinarima, te izrazili nadu da će sutrašnji okršaj završiti drugačije nego onaj u Zenici. 

Selektor Safet Sušić imao je dovoljno vremena analizirati zenički fijasko i naći uzroke poraza, ali u potrazi za pobjedom neće mijenjati recept. Igrat ćemo kao i obično, ofanzivno.

 

– Tražit ćemo pobjedu na sve moguće načine. Prije utakmice protiv SAD, bez poraza smo bili od maja prošle godine. To je godina i po. Igrali smo dobro i ostvarivali odlične rezultate. Ne vjerujem da su ovi fudbaleri u posljednjih deset dana zaboravili igrati fudbal – rekao je Sušić.

Ekipa će vjerovatno biti ista, s izuzetkom Avdije Vršajevića. Selektor je istakao da bek Hajduka neće biti u konkurenciji samo zato što je povrijeđen. Na njegovo mjesto vratit će se Mensur Mujdža.

 

– Kada bih slušao neke novinare, vjerovatno bih sve promijenio. Ima ih koji žele biti i novinari i selektor. Ja ću izabrati one za koje mislim da su u ovom trenutku najbolji. Bit će to isti igrači, ali druga ekipa. Znam da neće biti lako, jer Slovačka ima dobru ekipu, ali u Zenici smo imali loš dan. Sada očekujem drugačiji ishod. Večeras ćete vidjeti drugi tim, pravo lice ove reprezentacije – kazao je Sušić.

Jedina razlika koju Pape priželjkuje u odnosu na Zenicu je – rezultat.

– Može biti slična utakmica, čak i ista. Nama trebaju tri boda, Slovačkoj trebaju tri boda. Znači, to bi trebala biti otvorena i ofanzivna utakmica s obje strane. Nadam se damo da će rezultat biti drugačiji i da ćemo ovdje pronaći rješenje koje u Zenici, i pored ofanzivne formacije, nismo uspjeli naći. Mi smo i dalje prvi i Slovaci će se morati dobro namučiti da nas skinu s prvog mjesta – poručio je bh. selektor.

 

 

Danas se medijima po prvi put od okupljanja obratio i Emir Spahić, jedan od rijetkih igrača koji u Zenici nisu podbacili. Kapiten je navijačima koji će zauzeti najmanje pola tribina stadiona u Žilini poručio da ih fudbaleri neće iznevjeriti.

–  To što igramo kući je već uobičajena stvar. To je ono što nam daje snagu. Navijačima veliko hvala. Svjesni smo da je ono u Zenici bila naša slabija izvedba, ali vjerujte da nama nije palo nimalo lakše nego svima vama. U petak se mnogo toga nije poklopilo, ali sigurni smo da večeras može – poručio je Spahić.

Slovački novinari su dosta ispitivali Papeta, a naš selektor im je na kraju poručio:

– Nemojte misliti da smo arogantni što ovako govorimo i najavljujemo pobjedu. Zasluženo ste pobijedili u Zenici i ja bih vam poželio da tako odigrate i u Atini protiv Grčke – rekao je Pape

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO