Srpski dobrovoljci stigli na Krim!

Petorica dobrovoljaca iz Srbije, koji su se predstavili kao pripadnici Četničkog pokreta, stigli su juče u Sevastopolj i stavili se, kako su naveli, na raspolaganje ruskoj braći na Krimu.

Kako je prenela ruska agencija Itar-tas, oni su se prijavili loklanim odredima samoodbrane i kozacima u Sevastopolju, a želja im je da pomognu u čuvanju poretka u gradu i okolini.

Predstavnik četnika Milutin Mališić, koji se predstavio kao komadant četničke garde “Vukovi”, na konferenciji za novinare u tom gradu rekao je da su oni došli na poziv kozaka.

“Za vreme ratova u nekadašnjoj Jugoslaviji, postojao je veliki broj ruskih dobrovoljaca koji su se borili na srpskoj strani i kao braća nam pomogli. Naša je dužnost da budemo ovde”, kaže Mališić.

On je istakao da se njihova organizacija Četnički pokret može uporediti sa kozacima u Rusiji.

“Naš cilje je da pokažemo podršku srpskog naroda ruskom narodu. Nalazite se u sličnoj situaciji, kakva je bila u Srbiji. Zapad i EU daju pare opoziciji i govore kako j dobro živeti u Evropki, što je laž”, rekao je Mališić.

Potparol Četničkog pokreta Stevan Vukojević rekao je za Naše novine da je na poziv ruskih bratskih organizacija jedan broj pripadnika Četničkog pokreta krenuo put Krima i tamo stigao za tri dana.

“Pu do tamo nije lak, išlo se iz tri različita pravca, preko Rusije, Bugarske i Turske. Pripadnici Četničkog pokreta su stacionirani u jednom manastiru na Krimu i za sada uspešno ispunjavaju sve postavljene zadatke. Mi smo u pravoslavnom bratstvu sa kozacima, pa je i prirodno da smo im pritekli u pomoć kada im je to potrebno”, kaže Vukojević koji je za sada, u Srbiji.

sandzakhaber / Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO