Srbin iz SAD, koji je dao 10.000 dolara, tuži roditelje male Tijane zbog prevare!

Srbin iz Amerike Z. D. (58), koji je preko svog sina saznao za bolesnu devojčicu i donirao 10.000 dolara, tužiće roditelje male Tijane za povraćaj novca jer se oseća prevarenim.

tijana i roditelji

– Osećam se prevarenim jer uplaćeni novac nije poklon Ognjanovićima, već je bio sredstvo da Tijana dobije šansu za život. Od srca smo, onako familijarno, bili uz njih i sad smatramo da su u moralnoj obavezi da nam kažu koliko je novca prikupljeno, kako su ga trošili i šta nameravaju da urade s ostatkom – objašnjava ovaj humani čovek.

Z. D. naglašava da ga je Jelena Ognjanović tad, neposredno pred polazak u Hjuston, slagala da im nedostaje još novca.

– Pričala mi je da će im biti potrebno još sredstava za jednogodišnji boravak u SAD, a ja sam im naivno verovao i bio spreman da uplatim mnogo više. Tužbu za povraćaj sredstava ću pokrenuti ne zbog novca, već zbog sina koji je bio vezan za Srbiju i naš narod, a sad je ogorčen i izneveren – navodi on i dodaje da će taj novac proslediti na račun druge bolesne dece.

srbin z d

Njegov advokat Gordana Vesković tvrdi da taj novac nije vlasništvo porodice Ognjanović.

– Njima niko nije dao poklon, već novac za lečenje deteta. Zato se postavlja pitanje kako su oni mogli s namenskog računa da prebace sredstva na privatni račun. To je kao kad vam banka da namenski kredit, koji ne možete da koristite u druge svrhe, u suprotnom nastupa raskid ugovora i povraćaj novca – objašnjava ona i dodaje da je čudno i to što se nastavilo s uplatom u trenutku kad je bilo prikupljeno neophodnih 710.000 dolara.

Izvor: Kurir

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO