Spektakularno otvaranje Exita na Teslin rođendan 10.jula

Ovogodišnji Exit biće otvoren multimedijalnim spektaklom na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u četvrtak 10. jula, na 158 rođendan Nikole Tesle i biće posvećen našem najvećem naučniku, saopštio je danas Exit.

Ceremonija otvaranja najboljeg evropskog festivala biće održana na glavnoj bini Exita multimedijalnim spektaklom sa legendarnim Pet Shop Boysima u glavnoj ulozi, koji potpisuje svetska umetnica Es Devlin, čuvena po ceremoniji zatvaranja Olimpijade u Londonu 2012. godine ali i po dizajnu turneja najvećih svetskih zvezda.

Ovaj svojevrsni mjuzikl predstavlja jedinstveni spoj moćne scenografije, pozorišta, filma, muzike, lasera, ekstravagantnih kostima, originalne plesne koreografije i obilja sjajnih hitova. U temu ceremonije otvaranja će se savršeno uklopiti spektakularni multimedijalni performans Pet Shop Boysa pod nazivom “Electric”, što je i ime njihovog najnovijeg albuma, najavio je Exit.

Pop giganti Pet Shop Boys, sa više od 50 miliona prodatih ploča, svrstani su u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji dvojac u istoriji britanske muzike. U dosadašnjoj karijeri snimili su dvanaest studijskih albuma, nominovani su za šest Gremija i dobitnici su preko dvadeset muzičkih nagrada, od čega i tri Brit nagrade. Nezaboravni nastup imali su i 2012. godine na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu, koji je dizajnirala Devlin.

Organizatori festivala najavili su da će ograničeni kontigent jednodnevnih ulaznica za Exit po ceni od svega 1.990 dinara biti pušten u prodaju u petak, 13. juna. Očekuju da će, kao i prethodne godine, ulaznice po ovoj ceni biti rasporodate u rekordnom roku.

Najbrži i najuporniji biće u mogućnosti da rezervišu svoju kartu po ovoj ceni putem sajta gigstix.com ali i da ih kupe na svim prodajnim mestima u okviru Gigs Tix prodajne mreže.

Sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO