Šokantno: Zilkić služio vojsku sa Ratkom Mladićem

Novi Pazar – Reisu-l-ulema islamske zajednice Srbije Adem Zilkić u intervjuu na Regionalnoj televiziji odgovorio je potvrdno na pitanje novinara da li je vojsku služio sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

Zilkicć i Mladić
Zilkicć i Mladić

Zilkić je kazao da je vojsku služio 79/80 godine. “Ja jesam otišao ne svojom voljom u vojsku, jesam bio te godine, nakon završetka fakulteta. U Kumanovu sam služio 6.meseci a nakon toga je bila ratna uzbuna. Ratko Mladić je bio komandant bataljona, ja sam bio u četi” zaključio je Zilkić.
Zilkić je dodao da je vojsku služio i sa predsednikom SDA za Makedoniju Rizvanom Halilovićem koji je kako je naveo kasnije kidnapovan i naveo da je bio njegov lični pisar.

Zilkić je kazao još da ga je Mladić njega progonio zato što je završio versku školu jer je u vojsci držao neku nastavu. “Nisam nikada sedeo sa njime, to je još jedna izmišljotina u cilju akreditacije mene kao ličnosti i svega onoga što radim. Rezultate koje sam ja napravio ne može ni jedna takva nebuloza da pokvari”

Ovo nije prvi slučaj da su hodže “slučajno” poznavali pojedine zločince i zločinačke organizacije. Nedavno je izašao u javnost i spisak saradnika UDBE ne kojem piše da je bivši reisu-l-ulema Mustafa Cerić bio saradnik UDBE pod kodnim imenom “Vezir”.

ceric udba

izvor.Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO