Snežni april: Zabeleli se Sarajevo, Hrvatska i Crna Gora!

Sarajevo je jutros osvanulo pod snežnim pokrivačem, a zabeleli su i viši predeli u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

U Hrvatskoj, na Biokovu napadalo je sedam centimetara snega, dok nanosi dostižu i do pola metra. Petar Babić, dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a na Biokovu, kaže da sneg na Biokovu polovinom aprila i nije baš uobičajen, ali da se u prošlosti dešavalo da se ta planina zabeli i u maju, prenela je Hina.

U BiH, osim u Sarajevu, sneg je napadao i u planinskim predelima, dok u nižim pada susnežica. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda do kraja sedmice očekuje se nestabilno i hladno vreme, s kišom, susnežicom, a na planinama sa snegom.

Zbog snega je otežan saobraćaj u većem delu BiH, posebno na deonicama u višim planinskim predelima, gde ugaženog snega na kolovozu ima od dva do pet centimetara.

Iako je zakonska odredba o obaveznom posedovanju zimske opreme na putevima u BIH na snazi još danas, apeluje se na vozače da, u zavisnosti od vremenske situacije, na put ne kreću bez zimske opreme.

“Glas Srpske” je objavio da je na području Romanije i Han Pijeska sneg visok od četiri do šest centimetara, a na području Kneževa i dalje pada. Pojedine delove Banjaluke danas je zahvatilo nevreme praćeno jakom kišom i gradom.

I u RS upozoravaju na oprez pri vožnji po mokrim i klizavim kolovozima.

I u više gradova na severu Crne Gore tokom noći i od jutros takođe je padao sneg. Žabljak, Gusinje, Berane, Plav prekriveni su snežnim pokrivačem. Na Žabljaku je palo 25 centimetara snega a i dalje pada, objavili su tamošnji mediji.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO