SDP: Nećemo dozvoliti uzurpaciju trga

Novi Pazar – sdpNa današnjoj konferenciji za novinare Sandžačke demokratske partije bilo je reči o divljoj gradnji i uzurpaciji javnih površina od strane muftije Muamera Zukorlića.

Elvir Hamidović je danas poručio da aktuelna vlast i SDP to neće dozvoliti. Hamidović je govorio i o napadima na gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića, rekavši da je Mahmutović  izgradnju svog objekta počeo pre nego je došao na čelo grada, te da drugi porodični objekat proširuje u skladu za zakonom na privatnom zemljištu što se nikako ne može izjednačavati sa uzurpacijom Gradskog trga- bio je izričit Hamidović.

“Želim da dam sud ispred Sandžačke demokratske partije na temu koja se uporna plasira javnosti u poslednje vreme. Naime, radi se o tome da se želi iskompromitovati ličnost gradonačelnika dr Meha Mahmutovića, tako što se u prvi plan stavlja stambeni objekat gradonačelnika Novog Pazara. Takođe želim reći i da kao član GO Odbora Sandžačke demokratske partije, i kao arhitekta u Gradskoj upravi ne podržavam nikakvu divlju gradnju, a posebno ne divlju gradnju i uzurpaciju na Gradskom trgu.  Postavlja se pitanje Gradskog trga. Ovde je svaki komentar suvišan, pogotovo izgradnja kafića i ostalih ugostiteljskih objekata.  Kada pogledate sadašnje stanje tog objekta verovatno se planira nadogradnja još jednog sprata. Mi kao vlast Gradske uprave nećemo to dozvoliti sigurno, jer trg je vlasništvo ne muftije Zukorlića, već vlasništvo svih građana Novog Pazara, posebno naše dece“, kazao je Hamidović.

Na pitanje novinara šta je razlog napada na gradonačelnika Mahmutovića po pitanju njegovih stambenih objekata, Hamidović odgovara: „Jasna je namera da se skrene pažnja od zauzimanja i uzurpacije površina Gradskog trga. Mi kao vlast borićemo se zakonskim sredstvima da tome stanemo na kraj. Kada govorimo o objektima gradonačelnika dr Mahmutovića, njegova vikendica sagrađena je još 2007. godine i uredno je podneta dokumentacija, odnosno zahtev za legalizaciju tog objekta. Kada je reč o kući u Jošanici, u pitanju je kuća koja je sagrađena na njegovoj parceli, ovde se radi o regularnom proširenju stambenog prostora.  Ta kuća u Jošanici je legalizovana 2004. godine, i zbog proširenja podnet je zahtev 2013. godine.  17. septembra ove godine Mahmutović je dobio sve neophodne dozvole za gradnju, i sve se radi u skladu sa zakonom“, kazao je član GO Odbora Sandžačke demokratske partije, Elvir Hamidović.

Izvor : Rtvnp/SandzakHaber.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO