SDA U BIH podržava Erogana i AK Partiju

sda-podrzava-erogana-i-ak-partiju

Stranka demokratske akcije (SDA) podržava turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana i AK Partiju, zaključeno je na današnjem Savjetovanju SDA koje je u organizaciji Kantonalnog odbora te stranke u Sarajevu okupilo 400 eminentnih stručnjaka iz svih ekonomskih, društvenih i političkih oblasti, među kojima je bio i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Iskazana je, kako je navedeno, jasna i nedvosmislena podrška bratskom turskom narodu i Vladi Republike Turske na čelu sa premijerom Erdoganom, te prijateljskoj AK Partiji.

Domaćoj i međunarodnoj javnost upućeno je pismo podrške ”bratskom turskom narodu, Vladi Republike Turske i prijateljskoj AK partiji s nadom i uvjerenjem da će prilike u zemlji biti hitno stabilizirane”.

”Aktuelna Vlada Republike Turske je u kratkom periodu ostvarila izvanredne političke i ekonomske uspjehe koji su tursku naciju vratile na svjetsku scenu, na poziciju koju ona zaslužuje. Stabilnost u zemlji omogućit će da se ovi izvanrdni uspjesi nastave”, naglašeno je.

SDA ističe da je Recep Tayyip Erdogan veliki lider upravo zato što je izrastao iz naroda, ”što se nikad nije odvojio od njega i što je s običnim čovjekom dijelio sudbinu, sve brige i tegobe”.

”Premijer Erdogan se za slobodu turskog građanina borio rizikujući i gubeći vlastitu slobodu. Vrijeme provedeno na čelu Vlade je iskoristio da načini ogroman napredak u uvođenju reda u zemlji i stvaranju preduslova za ekonomski prosperitet. Premijer Tayyip Erdogan je simbol otpora represiji, simbol povratka identiteta, ponosa i dostojanstva turskog čovjeka”, zaključeno je u pismu podrške iz SDA.

(Agencija Anadolija)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO