SDA I SDP do sada bezuspešno traže promene u novopazarskoj Policiji.

Novi Pazar – Nedavno gostovanje predsednika GO SDP Muamera Bačevca na regionalnoj televiziji kao i nedavni skup SDA na gradskom šetalištu pokazali su da ove dve parije ipak imaju “nešto” zajedničko a to je da su nezadovoljni bezbedonosnom situacijom u gradu. Ugljanin, Mahmutović, Ljajić tražili su promene u novopazarskoj policiji.

Naime gostujuči na regionalnoj televiziji Bačevac je kazao da je nezadovoljan kako novopazarska policija i sudstvo rade svoj posao te da je Novi Pazar nebezbedan grad. Bačevac je u novogodišnjem intervjuu na Regionalnoj televiziji rekao da su sve slabosti državnog sistema kod nas došli do usijanja, policija je ograničena kapacitetima i imaju brojne probleme, veoma teško oni rešavaju najsitnije krađe a kamoli ozbiljne stvari rekao ja Bačevac.
“Apsolutno nam nije bitno ko je ko i ko je koje nacije, ja sam duboko ubeđen da je nesposobnost osnovni uzrok. Oni ne znaju da rade svoj posao šta ćemo sad” zapitao se Bačevac. Ako kritikujem bilo koga ja ga ne kritikujem lično ja žeim da oni rade dobro svoj posao zaključio je Bačevac” aludirajući na bezbedonosnu situaciju u ovom gradu.

Baćićanin – Bezbednost na najnižem nivou!

Sa druge strane na skupu održanom u Novom Pazaru svi funkcioneri SDA bili su glasni i tražili bolju bezbedonosnu situaciju u gradu. Predsednik GO SDA i bivši predsednik Skupštine Grada Fuad Baćićanin oštro je kritikovao rad novopazarske policije pozivajući ih da reše ubistva i teška krivična dela jer nisu razrešena. Baćićanin je rekao da je “bezbednost u Novom Pazaru na najnižem nivou, jer nedležni organi ne čine ništa da se bošnjaci osećaju sigurno”.

Imamović – Zar neko sa strane bolje razume naše probleme i situaciju od nas?

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović rekao je na skupu da je SDA Sandžaka tražila odgovore na mnoga pitanja. Imamović je rekao da u Novom Pazaru ima dovoljno stručnih i sposobnih ljudi koji mogu da vode i SUD i Policiju.
“Zar neko sa strane bolje razumije naše probleme i našu situaciju od nas?” zapitao se Imamović.

Ugljanin – Mora da se promeni nacionalna struktura – promene su blizu!

Ministar bez portfelja i predsednik SDA Sulejman Ugljanin ponovio je još jednom da novopazarska policija loše radi svoj posao.
Tvrdim Vam svaka Vaša želja i zahtev da se riješi nepravda. Ja Vam tvrdim idući put kada budemo odgovarali na vaša pitanje dovešću najmanje jednog ministra da vam daje odgovore kazao je Ugljanin. On je prisutne podsetio kako je policija 1999 godine upala u prostorije preduzeća braće Asotić i Bronja i maltretirala radnike i vezala ih za radijator. Ugljanin koji je ministar u Vladi Srbije dodao je i da ni jedan investitor neće da dođe kada se takve situacije dešavaju i da tako više neće moći.
“Kada se to čuje niko nije lud da uloži dinar ovde. Ko je lud da uloži novac a da mu policajci bez naloga izvode radnika sa radnog mesta. Treba nam policija i trebaju nam policajci” kazao je Ugljanin na šta je jedan od građana kazao “bez Terzića” a Ugljanin kazao čuli ste i rekao da su promene blizu i da će morati da se promeni nacionalna struktura i oni koji loše rade.

Ljajić – Policija ne može da uspostavi red i mir

Pored ministra Ugljanina i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić tražio je promene u novopazarskoj policiji u Novembru mesecu on je kazao da policija ne može da uspostavi red i mir“ i da su promene neophodne, a novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutović uz tvrdnju da je „grad postao mesto u kojem je veoma opasno živeti“ najavio je da će tražiti razgovor sa ministrom i direktorom policije, Ivicom Dačićem i Miloradom Veljovićem, kako bi se našla rešenja za „ovu tešku bezbednosnu situaciju“.

Simptomatično je navodi naš izvor blizak SDA da Muamer Zukorlić nikada nije javno izrazio nezadovoljstvo radom policijskih organa. On tvrdi da nakon ubistva vlasnika menjačnice u Novom Pazaru građani su šetali i protestovali protiv načelnika novopazarske policije a da je Zukorlić pod čudnim okolnostima tada nezadovoljan bezbedonosnom situacijom protestovao ispred lokalne samouprave. Sa druge strane izvor iz SDP-a kaže da postoji puno čudnih okolnosti i da policija nikada nije asistirala na odluke SUD-a u Novom Pazaru već se uvek nalazio neki izgovor.

izvor.Sandžakhaber.Danas.Tanjug.B92.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO