SARAJEVO NIJE POKLEKLO: Demenostranti blokirali saobraćaj u Titovoj ulici

Sarajevo – Nekoliko desetaka građana okupilo se u 12 sati na protestima ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

ARAJEVO:FENA, TBT News Desk – Nekoliko desetaka građana okupilo se u 12 sati na protestima ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

13.15

Građani su ipak blokirali saobraćaj u Titovoj ulici, javlja Klix

12.42

MUPKS-a I DALJE NE DOZVOLJAVA DEMONSTRANTIMA ZAUSTAVLJANJE SAOBRAĆAJA 

Oko sto pedeset građana protestuje ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, a pripadnici MUPKS-a još ne dozvoljavaju demonstrantima da zaustave saobraćaj.

Koordinator Udruženja nezaposlenih BiH Hasan Sejdić pozvao je 50.000 nezaposlenih osoba da se ne dijele ni na vjerskoj ni na nacionalnoj ni s političke osnove, već da se dijele na zadovoljne i nezadovoljne.

Pozdravio je jučerašnju odluku Vlade KS-a o socijalnom dijalogu koja podrazumijeva da će se građanski sektor uključiti u pregovore.

-Ukoliko želite da smirite nezadovoljne ljude potrebno je uraditi dvije stvari, a to su revizija privatizacije i otvaranje novih radnih mjesta – kazao je Sejdić.

Ratni vojni invalid Bunar Bedo pozvao je sve ratne vojne invalide da dođu na proteste.

– Kad ste truhnuli u rovovima možete i ovdje stajati – poručio je Bedo.

12:40   

Građani su rekli da neće blokirati ulicu, ali traže da razgovaraju s nekim iz MUP-a KS.

12.18

Demonstranti stoje na tramvajskoj stanici.

Oko 20 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo ispred zgrade Predsjedništva BiH ne dozvoljava demonstrantima da zaustave saobraćaj.

Demonstracije se odvijaju bez incidenata.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO