Šansa za mlade iz Novog Pazara da budu među 20 Vip studenata i dobiju dvomesečnu plaćenu praksu u Vipu

budi-vip-student

Svi zainteresovani studenti završnih godina fakulteta IT, tehničke i biznis orijentacije u okviru državnih univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru, od danas mogu da se prijave za učešće na konkursu „Budi Vip student“ putem web sajta www.jasamvip.rs i tako se kandiduju za 20 Vip studenata koji će dva meseca provesti na plaćenoj praksi u Vipu.
Pobednicima konkursa će, osim prakse, biti obezbeđena tri edukativna seminara iz oblasti menadžmenta i poslovnih veština, kao i brojne pogodnosti i nagrade, poput notebook računara i smart telefona najnovije generacije iz Vipove ponude.Pored tradicionalne podrške Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, od ove godine među partnerima programa je i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, što predstavlja svojevrsno priznanje dugogodišnjim ulaganjima Vipa u ovaj društveno korisni projekat.

„Letnju praksu u Vipu doživela sam kao priliku da steknem dragoceno radno iskustvo i da se iz prve ruke uverim kako funkcioniše jedna velika savremena kompanija. Od prvog dana rada u Vipu kolege su me prihvatile kao punopravnog člana tima. Uvek su bili spremni da odgovore na svako moje pitanje, ali i da mi daju slobodu u obavljanju zadataka, koji su iz dana u dan bivali sve brojniji i složeniji više. Nije mi teško palo ni radno vreme od devet do pet, jer je svaki dan prakse bio drugačiji i dinamičan, a zadaci koje sam dobijala od svojih starijih kolega zahtevni i zanimljivi“, izjavila je Ivana Glišić, Vip studentkinja generacije 2012/2013. sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, koja je nakon letnje prakse u novembru dobila posao u Vipu.

U prethodnih 6 godina za projekat se prijavilo više od 800 studenata iz cele Srbije, 116 najboljih osvojilo je titulu Vip studenta, od kojih je posao u Vipu do sada dobilo 17 učesnika.Proces selekcije kandidata će se odvijati u tri faze, tokom kojih će studenti moći da pokažu interesovanje za mobilne telekomunikacije, svoju kreativnost, talenat, motivisanost i ambicije. Prvi krug selekcije podrazumeva slanje CV-ja i odgovora na tri pitanja na engleskom jeziku. U drugi krug prolazi 60 kandidata koje očekuju individualni intervjui sa predstavnicima kompanije, na osnovu kojih će biti odabrano 40 kandidata koji prolaze u treći, finalni krug selekcije. U ovoj, poslednjoj rundi, studente očekuje dvodnevno nadmetanje van Beograda u rešavanju kompleksnih zadataka i studije slučaja.Konkurs „Budi Vip student“ otvoren je danas, a prvi krug selekcije trajaće do 19. januara 2014. godine. Kako bi ispunili uslove za učešće na konkursu, potrebno je da studenti u trenutku prijavljivanja imaju minimalnu prosečnu ocenu 8, da dobro govore engleski jezik, kao i da se odlično snalaze na računaru. Konačna lista od 20 Vip studenata biće objavljena krajem maja 2014. godine. Program “Budi Vip student” podržavaju državni univerziteti i fakulteti sa pravom učešća, web portal „Najstudent“ i brojne studentske organizacije i udruženja.

sandzakhaber / izvor: AndroidRevija.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO