Samsung kaže “zbogom” daljinskim upravljačima

Za predstojeći sajam CES, Samsung najavljuje predstavljanje pametnih televizora sa kojim ćete moći da razgovarate i koji će imati ekrane osetljive na dodir.

55725650652ba9ef3a26c9260769133_orig

Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV uređaje za 2014. s naprednim funkcijama korištenja.

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. ta usluga biće proširena na još 12 novih tržišta.

Moći ćete da promenite program jednostavnom glasovnom komandom, izgovarajući broj programa koji želite da gledate, otvarati internet strane ili aplikacije korištenjem prečica, a pojednostavljena je i glasovna pretraga koja omogućava da sve tražene rezultate pregledate na jednom mestu.

Kada upotrebljavate glasovnu interakciju za pretraživanje dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata tokom gledanja televizije, pop-up prozor na dnu ekrana prikazuje rezultate.

Osim glasovne interakcije, kontrola pokreta unapređena je dodavanjem komande „poretom prstiju“ zahvaljujući kojoj ćete moći da promenite TV program, prilagodite glasnoću, pronađete i odaberete šta želite da gledate uz svega nekoliko pokreta prstima.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO