Šalterski radnik u AIK Banci spiskao 560.000 eura na online kladjenje

Aik

Šalterski radnik u AIK Banci u Nišu Miloš K. (29), koji se sumnjiči da je sa računa klijenata neovlašćeno podigao više od 560.000 evra, novac je trošio na kockanje i klađenje preko interneta, saznaje naš list. Policija sumnja da ima još oštećenih ali i proverava da li su u banci bile ispoštovane sve procedure vezano za podizanje novca i razročavanje uloga.

– Za sada ima 10 klijenata sa čijih je deviznih računa, bez njihovog znanja dizao novac i prebacivao ga na svoj devizni račun. Ispričao je da je trošio pare na kockanje preko interneta i onlajn klađenja preko Devičanskih i Kajmanskih ostrva. Pravdao se da je imao nameru da vrati pare kada dobije na kocki, kaže za naš list izvor blizak istrazi. Uspeo je da u kockarskim igrama dobije oko 300.000 evra, ali su po svemu sudeći gubici bili veći.
-Novac je skidao sa računa starijih osoba koje nisu često dolazile u banku a neki ulozi su bili oročeni na duži period. Svi su ga opisivali kao prijatnog i ljubaznog radnika, nekima je naručivao sokove i bio maksimalno predusretljiv, verovatno da bi opet došli kod njega a ne kod drugog radnika koji bi mogao da otkrije prevaru, kaže naš sagovornik. Miloš K. je bio uhapšen u februaru zbog sumnje da je sa računa klijenta uzeo 56.900 evra. Krajem jula protiv njega je podignuta optužnica za iznos od 282.000 evra, ali su otkriveni novi slučajevi pa je policija dopunila krivučnu prijavu za još 280.000 evra. Do suđenja, brani se sa slobode.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO