Sajmovima do investicija u Novom Pazaru

vest_galerija_balkan_textile2_4

 

Predstavnici turske firme “Pyramids group” koja se bavi organizacijom sajmova razgovarali su sa predstavnicima novopazarske gradske uprave.
Na sastanku je bilo reči o mogućnostima organizovanja sajmova i dovođenju potencijalnih investitora u Novi Pazar. Cilj delovanja Gradske uprave je da se proširi sajamsko delovanje grada, istakao je pomoćnik gradonačelnika, Faruk Suljević.
Prilikom posete firme iz Istanbula “Pyramids grup” koja se bavi organizovanjem sajmova širom sveta novopazarskoj Gradskoj upravi bilo je reči o mogućnostima organizovanja sajma poljoprivrednih mašina, sajma hrane, kao I opreme I repromaterijala za proizvođače nameštaja.
“Cilj nam je da privučemo što više sajamskih organizacija i od Novog Pazara napravimo pravi sajamski grad. Prijatelji sa kojima smo imali već razgovore u Istanbulu na sastanku sa predsednikom Nokolićem su danas bili naši gosti. Obišli su sportsku dvoranu “Pendik” I potencijalne lokacije za neke veće sajmove. To je nešto što bi upotpunilo ono što smo radili sa našim tekstilcima. Ideja nam je da dovedemo proizvođače repromaterijala I opreme da bi naši proizvođači nameštaja ovde imali što bolje uslove I da bi mogli što efikasnije da obavljaju svoj posao”, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Faruk Suljević.
Direktor firme “Pyramids grup”, Tolga Tezel naglasio je da ova poseta ima za cilj da se ispitaju mogućnosti Novog Pazara I za potencijale investicije.
“Kao što I samo ime govori Novi Pazar je novo tržište I mi kao turska firma učinićemo sve da pomognemo na ovom polju”, kazao je Tezel.
Kao što je I nedavno održani “Balkan tekstile sajam” u Novom Pazaru bio prilika za proizvođače da se upoznaju sa najaktuelnijom ponudom na tržištu, tako bi I organizovenje sajmova iz drugih oblasti doprinelo njihovom razvoju rečeno je na sastanku.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO