Rusi žele našu hranu

Na susretu ruske delegacije sa predstavnicima srpske vlade ukazano je da postoji značajno interesovanje ruskih trgovaca za uvoz voća, povrća, mesnih i mlečnih prerađevina.

meso

Predstavnici velikih trgovinskih lanaca iz Rusije zainteresovani za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije, pre svega voća, povrća, vina, mesnih i mlečnih prerađevina, rekao ministar Rasim Ljajić nakon sastanka sa političko-privrednom delegacijom te zemlje.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je u Beogradu sa političko-privrednom delegacijom Rusije o konkretnim planovima za povećanje plasmana poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije na rusko tržište.

Rasim-Ljajic--foto-TANJUG-fr

Rusku delegaciju su predvodili zamenik ministra poljoprivrede Pavel Semenov i direktor Departmana trgovine i usluga grada Moskve Aleksej Nemerjuk.

Članovi ruske delegacije, predstavnici velikih trgovinskih lanaca i distributivnih centara, izrazili su zainteresovanost za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije, pre svega voća, povrća, mesnih i mlečnih prerađevina, saopšteno je iz Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine.

Dogovoreno je da u junu u Moskvu otputuje delegacija velikih proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije, koju će predvoditi Ljajić i koja će sa predstavnicima najznačajnijih ruskih trgovinskih lanaca dogovoriti konkretne izvozne poslove.

Ruski privrednici su pokazali spremnost da pomognu srpskim izvoznicima i oko otvaranja velikog logističko-distributivnog centra u Moskvi.

To bi, uz intenziviranje poslovnih kontakata, moglo doprineti da obim razmene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Srbije i Ruske Federacije u što skorije vreme bude udvostručen i dostigne nivo od 500 miliona dolara godišnje, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO