Rezultati BNV-a u Crnoj Gori: Almir Muratovic (BDZ) 4 glasa, Nurkovic 20 glasova

sandzak_flag2

U subotu 21. septembra, u Rožajama, je održana konstitutivna sjednica II saziva Bošnjačkog nacionalnog savjeta na kojoj je prisustvovalo 28 od ukupno 34 člana savjeta.
Članovi savjeta su usvojili izvještaj izborne komisije o sprovedenim izborima za II saziv Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori nakon čega se pristupilo izboru predsjednika Bošnjačkog savjeta.

Za predsjednika savjeta je bilo kandidovano 4 člana savjeta, od kojih su dvojica prihvatili kandidturu i to Osman Nurković i Almir Muratović.
Nakon sprovedenog tajnog glasanja, kandidat Osman Nurković dobio je 20 glasova, Almir Muratović je dobio 4 glasa, jedan glasački listić je bio nevažeći dok trojica članova savjeta nijesu se izjasnila.
Izborna komisija je konstatovala da je novo izabrani predsjednik u novom četvorogodišnjem mandatu Osman Nurković.

Almir Muratović predstavnik je BDZ Muamera Zukorlića privrednik iz Petnjice, vlasnik prodavnice u Petnjici i čovjek sa srednjom školom, dok je njegov proivkandidat Nurković čovjek sa veoma bogatom biografijom i Osnovnu školu završio u Rožajama, kao i srednju ekonomsku.

Godine ‘78 upisuje Ekonomski fakultet u Prištini i isti završava 1982. godine.
Nakon završetka fakulteta počeo sa radom 01.12.1982. godine u RO ”Napredak” Rožaje, gdje obavlja pripravnički staž do 01.12.1983. godine.

Politikom je počeo da se baviti još u srednjoj školi, a naročito na Fakultetu gdje je biran u razne omladinske i partiske forume. Za odbornika u Skupštini Opštine izabran je 1989. godine, ali je zbog izbora za Sekretara opštinskih organa podnio ostavku na mjesto odbornika.
Među prvim napusta Savez komunista i jedan je od osnivača Stranke nacionalne ravnopravnosti u kojoj ostaje do njenog gašenja tj. do spajanja u Bošnjačku stranku.
Ujedinjenjem bošnjačkih stranaka u jednu Bošnjačku stranku izabran je za člana četvoročlanog predsjedništva, a na poslednjim izborima u Bošnjačkoj stranci izabran je za Podpredsjednika Bošnjačke stranke.
Pored radne i političke biografije pomenućemo da je bio i Predsjednik Odbora Islamske Zajednice Rožaje i dugogodišnji predsjednik Džudo kluba ”Ibar” Rožaje. Za rad u sportu i doprinos u razvoju sporta dobitnik je nagrade ”30. septembar” koja se uručuje povodom dana oslobođenja Rožaja.
Konstituisanje organa Bošnjačkog savjeta biće zaokruženo na prvoj redovnoj sjednici Bošnjačkog savjet

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO