Ratno stanje u Kijevu, više od 26 mrtvih!

Situacija u Kijevu se ozbiljno zaoštrava, a prema dosadašnjim izveštajima u sukobima demonstranata i policije 26 ljudi izgubilo je život, a više od 300 je teško ranjeno.

Ukraine Protests

Prema podacima medijske mreže Bi-Bi-Si broj povreženih konstantno raste.

Predsednik Evropske komisije Žose Manuel Barozo najavio je danas mogućnost da se Ukrajini uvedu sankcije, a za sutra je najavljen i sastanak šefova diplomatija EU, koji bi razmatrali sankcije prema licima koja su odgovorna za nasilje u Ukrajini.

Ukraine Protests

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je sva odgovornost za ono što se sada događa u Ukrajini na ekstremistima, rekao je danas Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov, navodeći da se akcije ekstremista u Kijevu tumače kao pokušaj državnog udara.

Prema rečima Peskova, Kremlj pažljivo prati situaciju u Ukraiji, ali neće intervenisati.

“Naš glavni princip je da se ne mešamo u to šta se događa u Kijevu. To je rečeno mnogo puta i Kremlj će se toga pridržavati”, rekao je Putinov predstavnik za štampu Dmitrij Peskov, prenosi Rojters.

Ukraine Protests

Kako je dodao, dvojica predsednika su protekle večeri razgovarali telefonom, ali Putin nije davao nikakve savete šefu ukrajinske države.

“Ruski predsednik nikad nije i ne daje savete svom ukrajinskom kolegi o tome šta da radi i kako…i ne planira ni u budućnosti da to čini”, dodao je Peskov.

sandzakhaber / izvor: Pressonline, Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO