Prve dame Turske i Srbije uživale u turskim mantijama

prve-dame-turske-i-srbije-uzivale-u-turskim-mantijama

Hayrunnisa Gul, supruga predsjednika Republike Turske Abdullaha Gula, ugostila je juče u predsjedničkoj palati Cankaya Dragicu Nikolić, suprugu predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića. Gospođe Gul i Nikolić su razgledale kuhinju palate, a kasnije su razvile tijesto i pripremile turske mantije.
Hajrunnisa Gul dočekala je suprugu predsjednika Republike Srbije Dragicu Nikolić na glavnom ulazu u palatu Cankaya, ispred Kapije časti. Kasnije, na želju gošće, Gul je Nikolićevoj pokazala obnovljene dijelove palate Cankaya. Gospođa Gul koja je u čast gospođe Nikolić organizovala ručak, govorila je i o restauraciji slika, minijatura, keramike, stakla i tapeta.
Nakon što je predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, koji je prisustvovao trilaterlanom susretu Turska-Bosna i Hercegovina-Srbija u mjesecu maju,  pohvalno govorio o obnovljenim salonima u palati Cankaya, Nikolićeva je izrazila želju da posjetu palatu. Inače, Nikolićeva se pobliže interesuje za ovakve vrste radova.
Ljubitelj turske kuhinje
Prva dama Srbije je okusila i organsko voće i povrće koje se uzgaja u bašti i plasteniku palate, te je posmatrala rad kuhara. Gul i Nikolićeva su kasnije razvile tijesto i  napravile turske mantije. Dragica Nikolić je izjavila da posjećuju Tursku kad god im se ukaže prilika, te je dodala  da je veliki ljubitelj turske kuhinje. Nakon fotografisanja za uspomenu Gul je ispratila Nikolićevu na Kapiji vodopad. Susret u palati Čankaya trajao je oko pet sati.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO