Produžen pritvor Mitrovićevom sinu

0149007.73

Aleksandru Mitroviću (20), sinu Željka Mitrovića, vlasnika Pink televizije, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu produžilo je u četvrtak pritvor za još mesec dana.

Razlozi za novo produženje su, kako je navedeno, opasnost da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i zbog posebno teških okolnosti krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne koja je preko deset godina zatvora, pišu Novosti.

Prema rešenju o sprovođenju istrage, Aleksandru se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Mlađi Mitrović je, kako se tvrdi, 11. jula u Ustaničkoj ulici izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17). On se svojim vozilo kretao iz pravca Bulevara kralja Aleksandra, po tužilaštvu, neprilagođenom brzinom. Od siline udarca, devojka je na mestu ostala mrtva, a Mitrović se posle dva sata predao policiji.

U svojoj odbrani pred istražnim sudijom tvrdio je da je on imao prvenstvo prolaza, i da je Andrea drugi deo pešačkog prelaza prošla kroz nedozvoljeno crveno svetlo. Ukoliko se ovo pokaže kao tačno, što će utvrditi veštaci, Mitroviću bi to mogla da bude jedna od olakšavajućih okolnosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO