Premijer Dačić primio Muamera Hukića

Premijer Srbije Ivica Dačić ugostio je danas u svom kabinetu svetskog šampiona kruzer kategorije Muamera Hukića koji je pre dva dana, uspeo je da odbrani 11. put titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji u WBO verziji zahvaljujući pobedi nad Britancem Olom Afolabijem na poene.

dačić i hukić
dačić i hukić

Hukić je kao dete počeo da se bavi kik-boksom i tekvondoom, dok je na boks prešao sa 15 godina. Nadimak mu je Kapetan Huk, koji mu je dodelila nemačka televizija, a morao je da ga prihvati da bi dobio prvi profesionalni ugovor. U Nemačkoj, u koju se doselio iz Sjenice (gde je i rođen 11. novembra 1984) sa samo osam godina, dostigao je veliku popularnost i njegove mečeve prati i do 70.000 gledalaca, prenose se u 80 zemalja širom sveta, a sam je više puta naveo da bi voleo da boksuje i u Kombank areni.

Veliku pažnju medija privukla je i činjenica da je Hukićev tim nudio pet miliona evra čuvenoj braći Kličko da boksuju sa njim, ali su oni to odbili, što je Nemac ukratko objasnio time da se oni njega boje. Uvek sa ponosom ističe da je Bošnjak iz Sandžaka, Srbije i da se tako i oseća, a da ga sprečava da boksuje za rodnu državu samo nemačka televizija sa kojom ima jak ugovor.

Ni u Hukićevoj karijeri nije sve prošlo bez incidenata, a u februaru 2012. godine, dan uoči njegove borbe sa Alexanderom Povetkinom za WBA titulu u teškoj kategoriji, primio je pismo u kojem se njemu i njegovoj porodici pretilo smrću.

„Lovićemo te sve dok te ne ulovimo. I tvoja je porodica je u opasnosti. Dosta nam je tvoje bahatosti. Vrati se tamo otkuda si došao ili će ovo biti tvoj kraj. I tvoj trener bi trebalo da bude oprezniji“, navedeno je u pismu, a Hukić je samo kratko prokomentarisao da se on ničega ne boji i da ga je strah samo za njegovu porodicu. Nemačka policija je posle ovog pisma udvostručila broj ljudi koji čuvaju Hukića.

foto.tanjug
MUAMER HUKIC, IVICA DACIC, ALISA MARIC

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO