Predstavljen Sony PlayStation 4 sa tačped džojstikom i opcijom za “šerovanje” !

ps4-lead

Kompanija “Soni” predstavila je novu generaciju svog gejming sistema, “Plejstejšn 4”. Prema njihovim rečima, konzola će biti deo “novog ekosistema usredsređenog na hardver, softver i najbržu i najmoćniju gejming mrežu”.

playstation-4-touchpad

Nova konzola iz japanskog giganta “Sonija” prva je gejming mašina u njihovoj proizvodnji još od početka prodaje “Plejstejšna 3” 2006. godine. Stručnjaci za video igre kažu da je dugo najavljivana konzola pokušaj “Sonija” da makar ne neko vreme uđe u centar pažnje gejmerske javnosti, makar dok “Majkrosoft” ne objavi sledeću generaciju “Iksboksa” u junu, na sajmu video igara “E3” u Los Anđelesu. Među inovacijama na “Plejstejšnu 4” biće unapređeni džojstik, koji će imati tačped, kontrolu pokreta, kao i dugme s opcijom “podeli” (“share”) za društvene mreže.

45189-ps4_teaser

  • Procesor: x86, 8-core kombinovani CPU/GPU
  • Memorija: 8 GB GDDR5 memorije (u poređenju 512 megabajta kod Plejstejšna 3)

Džojstik će imati i svetlosnu traku, što znači da će nova “Plejstejšn” kamera lakše pratiti uređaj.

“Soni” se tokom poslednjih nekoliko godina s mukom borio s konkurentskim kompanijama “Majkrosoft” i “Samsung”. Oni sada obećavaju mobilne uređaje najnovine generacije, sofisticirane kamere i druge gedžete kao deo programa povratka na tržište.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO