Porodica Ganić objavila je Šehadet (pogibiju) sina Mirze – foto

Novi Pazar –  Na porodičnoj kući poginulog Mirze Ganića koji je poginuo na ratištu u Siriji postavljena je plakata kojom se potvrdila pogibija ovog Sandžaklije. Ganić je poginuo 4.1.2014.godine u Šamu.

 

3a58abf49cd6a715ea9b5ed9c0acf13d12273987f2a5001bc21e98a895ffa1db

Vest o pogibiji Mirze Ganića objavio je još jedan Sandžaklija koji se bori u Siriji na strani pobunjenika Ebu Malik ES Sandžki

Kako sandžakhaber saznaje nezvanično Ganić je odbio da se povuče sa položaja tokom povlačenja a bio je ranjen, njega su danas pripadnici njegove brigade kada su osvojili položaj na kojem je bio pronašli.

Informaciju koju smo prvi objavili pre nekoliko dana bila je tačna ali zbog nepostojanja fotografija i nečije neslane šale sa facebook profilom poginulog Ganića ustupio je i demant informacije.

 

4.1.2014- poslije podne sehdio je brat Mirza Ganic kaže se u poruci koju smo dobili od borca koji je zajedno u jedinici sa Ganićem.

„Dan kada će sehiditi rekao je Emiru da će ga dobro zapamtiti ako ga ne povede u akciju.Emir ga je poveo i kaze da ga je vidio kako medju prvima trči na neprijatelja. Počela je strašna borba,te su se njih dvojica zbog velike pocunjave razišli. Kasnije smo culi vijest od brata iračanina da je šehidio. Na njegovoj pušci bile su urezane inicijale M i N.Pa molim Allaha da podari sabura osobi N. Takodje molim Allaha da podari sabura njegovoj porodici“
Amr ibn Islam

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO