Policajac brutalno premlatio ženu: “Ma dajte, udarao sam je s pola snage”

Nadzorna kamera u Londonu snimila je brutalno premlaćivanje jedne žene u režiji policijskog službenika. James Kiddie (45) je oborio Sarah Reed (30) na pod te ju je nemilice počeo šakom udarati u glavu, iako mu ona nije smogla snage uzvratiti, prenosi Jutranji.hr.

Na šokantnoj se snimci vidi kako ju je prvo povukao za kosu i tako je podignuo sa stolice na kojem je sjedila. Kamera iz drugog ugla zatim prikazuje kako je na hodniku potpuno nemoćnu udara rukom dok leži na podu.

Snimke su prikazane tijekom suđenja, koje je okončano u utorak neobično blagom presudom. Policajac će tokom sljedećih godinu dana morati odraditi 150 sati neplaćenog društveno korisnog rada.

Incident se, inače, dogodio još u novembru 2012. godine, nakon što su zaštitari u jednoj londonskoj trgovini zadržali Sarah jer su posumnjali da je nešto ukrala. Čim je Kiddie došao na uviđaj, skinuo je jaknu te se dao u pretresanje njene torbice.

Do fizičkog je obračuna, prema njemu, došlo jer ga je Sarah, inače konzumentica narkotika, ugrizla za kažiprst pri čemu je viknula da ima AIDS.

)

Tvrdio je da je njegova reakcija bila impulzivna zbog šoka koji je doživio, a pritom je inzistirao da ženu nije udarao jako, nego možda s pola snage te da je tek nakon jednog zamaha rukom došlo do pravog fizičkog kontakta s njom. Sarah je još optužio da je na njega režala poput psa.

Uprkos blagoj kazni, Kiddie se više neće moći vratiti na posao u londonskoj policiji. Otac je dvoje djece, a u kao policajac je radio 12 godina.

sandzakhaber / izvor: avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO