Poginuo Mirza Ganić u Halepu

Novi PazarSandžaklija koji je bio na ratištu u Siriji Mirza Ganić, poginuo je danas u akciji u Halepu javio je novopazarac Ebu Malik Es Sandžački. Ganić je na ratištu u Siriji od početka sukoba.


20140102-220611.jpgEbu-Malik Es Sandzaki
Braco i sestre..
Ne znam kako da vam saopstim ovu vjest..
Nisam jos dobio sliku ali su mi javili da objavim vijest da je brat Mirza Ganić – Ebu Sheheed možda shehidio in shaa Allah..

Molim Allaha da bratu podari firdews a porodici sabur..
Kaže se da je moj brat ostao na liniji u jednoj akciji u okolini Halepa i odbio da se povuce.
Dovite

Nocas smo dobili vijest da je nas dragi brat,heroj umeta Mirza Ganic shehidio insalah(poginuo)u casnom Shamu Od nekih osporavan,od ogromne vecine hvaljen i postovan ostace u secanju kao jedan od onih koji su na samom pocetku Asadovog krvavog pira nad neduznim muslimanima, ne razmisljajuci ni trena otiso da brani cast potlacenih i da pruzi pomoc onima kojima je ona potrebna. Otiso da pronese slavom nase ime Sandzacko i da citavom islamskom svijetu kaze,kako daleko od centra zbivanja, daleko od casne i ponosne zemlje Shama. Postoji jedan brojem mali,ali ponosom veliki narod kojeg boli svaka cecenska bol,koji krvari svaku sirisku ranu i kojem obraz kvasi svaka suza neduznog muslimanskog deteta ma gde ono bilo i u kojoj zemlji zivelo Samo bih zamolio one,koji su odahnuli dobivsi ovu vijest da se uzdrze svoji necasnih komentara i da bar jednom budu ljudi Dragi brate,da te allah nagradi najlepsom nagradom-Dzenetom Firdeusom a tvojoj porodici podari sabur! neki su od komentara na facebook-u

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO