Poginula koristeći Iphone5 – Apple najavio istragu

apple-ce-provesti-istragu-o-kineskinji-koja-je-poginula-koristeci-iphone

Apple Inc će provesti istragu o nesreći u kojoj je jedna Kineskinja smrtno stradala od udara električne struje dok se javljala na njen iPhone, koji se istovremeno punio, saopšteno je iz američkog tehnološkog giganta u ponedjeljak.
Prošloga četvrtka, 23-godišnja Ma Ailun iz regije Xinjiang, stjuardesa China Southern Airlinesa stradala je od udara električne struje, dok se javljala na mobilni telefon priključen na punjač, prenosi agencija Xinhua, pozivajući se na policijske izvore.
“Duboko smo ožalošćeni saznanjem o ovom tragičnom incidentu i upućujemo izraze saučešća Mainoj porodici. Izvršićemo temeljitu istragu o ovom slučaju, u saradnji sa vlastima,” prenijeli su iz kompanije Apple, putem e-maila.
Apple ipak nije komentirao detalje oko ovog slučaja, kao ni da li je ovo jedini slučaj. Maina sestra je putem microbloging servisa “Sina” objavila da se Ma srušila i umrla nakon korištenja iPhone 5, u momentu dok se punio, te je upozorila korisnike da budu oprezni. Njena se poruka veoma brzo proširila pomenutom stranicom.
U aprilu mjescu, Apple se izvinio klijentima u Kini i izmijenio garantne uslove za iPhone na ovom, za njih drugom najvećem tržištu, nakon što se servisiranje uređaje našlo na udaru kritika kineskih medija.
(Reuters)
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO