Počinje Sarajevo biznis Forum

Dvodnevna međunarodna investiciona konferencija “Sarajevo biznis Forum 2014.” započeće danas sa radom u Sarajevu u organizaciji Bosna Bank International (BBI).

Glavni cilj konferencije je jačanje privredne saradnje i privlačenje međunarodnih ulaganja u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Evropi, saopštili su organizatori skupa.

Sarajevo Biznis forum takođe ima za cilj da oživi kulturu otvorenog dijaloga među državnicima i drugim međunarodnim zvaničnicima i otvara mogućnost celoj regiji jugoistočne Evrope da predstavi svoje potencijale i privuče strane investitore.

Konferencija je regionalnog karaktera i pružiće priliku privrednicima i poslovnim ljudima da uspostave mrežu i poslovne odnose sa svojim kolegama u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Evropi.

Na prethodne četiri konferencije, koje su istaknuti ekonomski stručnjaci nazvali “balkanski Davos”, prisustvovalo je više hiljada gostiju i investitora iz celog sveta kojima su predstavljeni projekti iz različitih oblasti.

Dolazak na međunarodnu investicionu konferenciju 14. i 15 najavila je i delegacija političkih i biznis lidera iz Katara, kao i direktor jedne od najvećih svetskih avio-kompanija, Katar ervejza.

Takođe će prisustvovati vodeći investicioni fondovi iz Malezije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i predsednici i vlasnici vodećih svetskih kompanija.

Organizatori podsećaju da je sve spremno za održavanje investicione konferencije i da ona predstavlja platformu za regionalnu saradnju i zajedničko predstavljanje potencijala regije Jugoistočne Evrope uticajnim biznis i političkim liderima iz celog sveta.

Učesnici i panelisti razmijeniće iskustva i perspektive o četiri teme – poljoprivredi, energiji, infrastrukturi i građevinarstvu, i turizmu.

Sandzakhaber / izvor: tanjug.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO