Pobeda Novog Pazara nakon posta od pet meseci

rezultat

 

Minimalac u Novom Pazaru gde je Radoš Bulatović posle kornera Vladimira Vujovića već u drugom minutu savladao Ognjena Čančarevića za, kako se ispostavilo, konačnih 1:0 u okršaju sa Radničkim 1923 pred 4.500 ljudi na Gradskom stadionu.

Time je okončao post Pazaraca od čak pet meseci obzirom da je poslednja pobeda izvojevana još 29. septembra protiv Donjeg Srema!

Radničkim je, pak, ostao u zoni ispadanja sa već prežaljenim Smederevo. Korak ispred je BSK, pa u tom trouglu i treba tražiti najveće kandidata za ispadanje u niži rang.

Smederevo i inače ove sezone ne predstavlja nikakav bauk za ostale rivale iz Superlige, ali ono što Javor radi Oklopnicima zaista je surovo! Tim iz Ivanjice je u 17. kolu Superlige pokazao da da nije iznenađenje što je pre samo četiri dana namučio Crvenu zvezdu nasred Beograda i deklasirao fenjeraše srpskog prvenstva sa 4:0 (3:0).

Vladimir RadivojevićIgor StojakovićIfeani Onjilo i Živorad Mišić redom su tresli mrežu gostiju i začinili njihov peti uzastopni poraz kojim je Smederevo i zvanično „okićeno“ titulom prvog favorita za ispadanje iz elite.

Sudeći po ishodima duela sa Javorom Smederevo zaista i nema kalibar da se nosi sa stabilnim superligašima, jer je tim iz Ivanjice, podsetimo, u prvom delu sezone petardirao Oklopnike sa 5:0, da bi ih potom eliminisao u Kupu sa 3:0!

Pokrajinski derbi između Vojvodine i Spartaka pripao je domaćem timu, koji je na novosadskom Karađorđu slavio zahvaljujući prvencu Envera Alivodića, zimskog pojačanja iz Novog Pazara, iAleksandra Kataija.

Utešni gol za Subotičane bio je delo Đorđa Despotovića, najboljeg strelca Spartaka, kojem navijači još nisu oprostili što se javno izjasnio kao navijač Crvene zvezde, pa mu je posle pogotka zviždao ceo stadion?!

Novosađani su se na kraju ipak radovali, a slavlja je bilo i na Begluku, na Čairu i na Gradskom stadionu u Novom Pazaru.

Sloboda je, naime, pogotkom Aleksandra Gojkovića nadomestila sve promašaje jednog od tri najbolja strelca lige Predraga Ranđelovića i teškom mukom načela BSK iz Borče za vođstvo 1:0 pa je u drugom poluvremenu mogla da se posveti čuvanju rezultata što joj je i uspelo.

Užičani su tako barem privremeno na petom mestu pretekli Rad, koji sutra dočekuje Crvenu zvezdu u derbiju kola.

Nišlije su se radovale zbog Dalibora Mitrovića, rezerviste koji je samo dva minuta po ulasku u igru iz svog prvog kontakta sa loptom matirao raspoloženog Bojana Braća i doneo Radničkom velika tri boda u susretu sa kulskim Hajdukom, takođe 1:0.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO