Ove godine 13 studenata iz Novog Pazara besplatno na Balkan univerzitetu u Skoplju

BalkanUniversity_lista

Nakon prijemnog ispita organizovanog za svršene srednjoškolce zainteresovane da studiraju na Internacionalnom Balkan univerzitetu u Skoplju, komisija sačinjena od profesora tog Univerziteta pregledala je radove, uzevši u obzir sve testiranjem predviđene segmente, I načinila listu od 13 budućih studenata, za koje će školovanje biti besplatno.

Osim troškova studiranja, podrška sandžačkim studentima , koja je nastala kao rezultat četvorogodišnje saradnje Grada Novog Pazara I uprave Univerziteta, podrazumeva I obezbeđivanje smeštaja. Interesovanje ovogodišnjih kandidata je veoma raznoliko, a sam Univerzitet programski nudi mogućnost odabira nekog od pet raznorodnih fakulteta. Nastava se odvija na engleskom jeziku, čije je dobro poznavanje neophodan uslov za upis na fakultet.

Prijemni ispit koji se sastojao iz opšte kulture I Informisanosti I testa poznavanja engleskog jezika, položili su I time stekli pravo da se besplatno školuju, sledeći kandidati : Ersan Ličina, Emir Ukić, Dženis Selmanović, Adnan Lekpek, Amel Muminović, Vahid Koničanin, Faruk Brunčević, Dženis idrizović, Ivana Jolović, Nevena Jolović, Irhan Kačapor, Nermin Krasić I Fahira Rizvanović.

Grad Novi Pazar je , prema rečima člana Gradskog veća, Seadetina Mujezinovića, I ove godine uložio određene napore kako bi zainteresovanim maturantima iz Sandžaka omogućio da konkurišu za upis na prestižan Balkan univerzitet.

“Zadovoljstvo je ali I velika odgovornost omogućiti mladima da studiraju u okviru prestižne visokoobrazovne ustanove. Dosadašnja iskustva, imajući u vidu da je reč o četvrtoj generaciji studenata, zadovoljstvo upisanih, njihovih roditelja ali I uprave Univerziteta, dovoljan su motiv grada da nastavi sada već tradicionalnu organizaciju odlaska brucoša u Skoplje”.

Diploma internacionalnog Balkan Univerziteta priznata je širom sveta a mladi sa takvom diplomom, na tržištu kadrova veoma su dobro pozicionirani I lako nalaze posao, bez obzira o kom je obrazovnom profilu reč. Najveće interesovanje I ove godine vladalo je za upis stranih jezika I ekonomskih nauka, odnosno menadžmenta u različitim oblastima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO