Otvorena Laboratorija za ispitivanje zemlje, vode i hrane

Novi Pazar – Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru rektor ove visokoobrazovne ustanove prof. dr Miladin Kostić i ministar u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin otvorilisu danas Laboratoriju za ispitivanje zemlje, vode i hrane, čije opremanje je finansirala Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Vlade Republike Srbije.

laboratorija

Savremeno opremljena Laboratorija će uz osnovnu funkciju, služiti i kao nastavna baza. Rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić rekao je da su zahvaljujući pomoći Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja , koja je u opremanje laboratorije uložila 12 miliona dinara, stvoreni uslovi za praktičnu nastavu studenata poljoprivredne proizvodnje, prehrambene tehnologije, hemije i biologije.

Ministar bez portfelja zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin naglasio je da će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Vlade Republike Srbije i ubuduće pomagati u stvaranju što boljih uslova za praktičnu nastavu na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Ovom prilikom državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović uručio je računarsku opremu, poklon tog ministarstva, namenjen studijskom programu Poljoprivredna proizvodnja.

Otvaranje Laboratorije je rezultat uspešne realizacije sporazuma o nabavci savremene opreme koji je prošle godine potpisao ministar u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin sa rektorom Državnog Univerziteta u Novom Pazaru. Cilj Vlade Srbije je stvaranje boljih uslova za razvoj poljoprivrede u nedovoljno razvijenom područjima i da na ovaj način pomaže pospešivanje ruralnog razvoja, podizanje kvalifikacione strukture stanovništva, a samim tim i smanjivanje siromaštva.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO