OTKRIVENA TAJNA: Jaser Arafat bio otrovan polonijumom!

Prema najnovijim dokazima koje su utvrdili naučnici u Švajcarskoj, predsednik Palestinske Narodne Samouprave i dobitnik Nobelove nagrade za mir umro je usled trovanja radio aktivnih materija tvrde naučnici

Jaser Arafat
Jaser Arafat

Izveštaj švajcarskih naučnika koji su analizirali tvrdnje da je bivši palestinski lider Jaser Arafat ubijen, i sugerišu da je on otrovan.

U izveštaju objavljenom u Žurnalu Lanset obelodanjeno je da su švajcarski naučnici, koji su istraživali sumnjive okolnosti Arafatove smrti, našli dokaze o polonijumu 210, visoko radioktivnom elementu.

Posle analize mrlja krvi, urina i pljuvačke na Arafatovoj odeći i četkici za zube, oni su našli visoke nivoe elementa koji je možda upotrebljen za ubistvo.

Arafat je umro u novembru 2004. u 75. godini, nakon što se razboleo mesec dana ranije. U to vreme niko nije mogao da utvrdi od čega boluje, ali nakon kasnijih optužbi za ubistvo njegovo telo je ekshumirano u novembru 2012.

Foto: Wikipedia / Tristam Sparks

Foto: Wikipedia / Tristam Sparks

– Mogu da potvrdim da smo izmerili neobjašnjiiv, povišen nivo polonijuma 210 u stvarimagospodina Arafata koji su imali fleke bioloških tečnosti- naveo je Direktor Instituta za radiofiziku u Luzani dr Fransoa Bohud koji je vodio istragu

Objavljen izveštaj u Žurnalu Lanset takođe potvrđuje nalazi podržvaju mogućnost Arafatovog trovanja polonijumom 210 na osnovi forenzičkih istraživanja, bilo je dovoljno sumnji da se preporuči ekshumacija njegovog tela 2012.

Polonijuma se u prirodni javlja kao oksidno jedinjenje, koje ima srebrnastosivu boju.  Godišnje se proizvede oko 40 grama, a najčešće se dobija raspadanje radona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO