Osnovano Udruženje opština i gradova Srbije

meho_izjava

Novi Pazar – Na Kopaoniku je održana osnivačka Skupština udruženja opština i gradova Srbije, na kojoj je za člana predsedništva Urduženja izabran gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.

Za predsednika Udruženja izabran je predsednik skupštine grada Jagodina, Dragan Marković – Palma, dok će njegov zamenik biti gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Udruženje je osnovano uz saglasnost čelnika Vlade, predsednika Ivice Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića. Naredni sastanak biće 23. januara u Topoli.

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović ocenio je da ovakvo udruženje može puno toga da uradi i pomogne lokalnim samoupravama”.

– Svi se susrećemo sa problemima koji su specifični za lokalne samouprave, a vrlo često se dešava da ljudi koji vode različita ministarstva nisu pre toga obavljali poslove na lokalu pa imaju drugačiji utisak o tom radu – rekao je Mahmutović.

– Udruženje, koje sada ima 37 članova “nije konkurencija Stalnoj konferenciji gradova i opština – istakao je Dragan Marković i obrazložio da je osnovni cilj međusobna saradnja u svim segmentima, pre svega ekonomskim i u slučaju elementarnih nepogoda.

Izabrano je i petočlano Predsedništvo Udruženja opština i gradova Srbije, a čine ga predsednici opština i gradova- Topole, Dragan Jovanović, Apatina, Živorad Smiljanić, Batočine, Radiša Milošević, Surdulice, Novica Tončev i Novog Pazara, dr Meho Mahmutović. Za sekretara je izbaran Životije Jovanović iz Jagodine, koji će funkciju obavljati volonterski.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO