Opštinar iz Tutina uhapšen zbog pronevere

Novi Pazar – Službenici Policijske uprave u Novom Pazaru uhapsili su i uz odobrenje zamenika tužioca Edisa Arifovića odredili meru zadržavanja do 48 časova Č.S.(1982) iz Tutina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera saopšteno je iz novopazarske Policije.

tutin

On se tereti da je u periodu od 2006. do 2013. godine, radeći na izdvojenom šalteru u prostorijama opštinske uprave Tutina, izdavao građanima overene naloge na ime raznih uplata taksi, primljeni novac nije uplaćivao na pripadajuće tekuće račune, čime je oštetio opštinsku upravu Tutina a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.263.675 dinara.

Policija će podneti krivičnu prijavu protiv radnika opštinske uprave Tutin S.H.(1957) iz Tutina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi.

On se tereti da je iskorišćavanjem svog službenog položaja omogućio osumnjičenom Č.S. da radi na izdvojenom šalteru bez donetog rešenja i odobrio da mu sa računa opštine Tutin uplate 274.024 dinara, na ime obavljanja poslova na radnom mestu za koje nije doneto rešenje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO