Omladinski autobus posetio Novi Pazar

omladinaMladi iz šest gradova Srbije i Crne Gore danas su u Novom Pazaru, u okviru akcije „Omladinski autobus“, bili u prilici da od predstavnika lokalnih vlasti saznaju kakve su mogućnosti njihovog zapošljavanja, kao i aktivnog učešća u donošenju odluka u zajednici.

Osnovna ideja omladinskog autobusa, koji je organizovan u okviru projekta „Aktivni mladi za aktivne zajednice“, je da mladi promovišu omladinski aktivizam, ineterkulturalizam i multikulturalizam kroz javne događaje koje su pripremali.

Izvršna direktorka Centra za omladinski rad iz Srbije koji sprovodi ovaj projekat Danijela Radić ističe da je cilj akcije promocija i zaštita ljudskih prava u Sandžaku kroz građenje kapaciteta i umrežavanje formalnih i neformalnih grupa mladih ljudi u poljima njihovog aktivizma.

„Mladi će takođe na Trgu sprovesti akcije u kojima će promovisati delove projekta ’Aktivni građani’, izvešće ulični preformans, organizovati predstavu i još mnogo toga zanimljivog. Očekujemo od njih da uključe lokalnu zajednicu, da pogledaju koje su potrebe mladih, i da se više aktiviraju u donošenju važnih odluka koje će poboljšati kvalitet života mladih“, kazala je Radić Sto plus radiju.

Pored Centra za omladinski rad, projekat sprovodi i Forum MNE iz Crne Gore, u partnerstvu sa NVO Urban in, a podržan je od strane Evropske unije i Ambasade Kraljevine Norveške.

Omladinski autobus, koji će nakon Novog Pazara biti sproveden u Sjenici i Prijepolju, proteklih dana posetio je Rožaje, Plav i Berane.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO