Održana vanredna sjednica Rijaseta o Nacrtu amandmana na Ustav IZ

Sarajevo, 14. januar 2014. (MINA) – Danas je u Sarajevu održana prva vanredna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Pored članova Rijaseta i muftija, sjednici su prisustvovali predsjednik Sabora Islamske zajednica Safet Softić te predsjednik Ustavne komisije Sabora Jusuf Zahiragić.

sjed-rij-01-2014-1

Rijaset Islamske zajednice je razmatrao Nacrt amandmana na Ustav Islamske zajednice, a članovi Rijaseta su iznijeli svoje prijedloge i mišljenja na predloženi Nacrt amandmana koji će biti dalje tretirani u okviru javne rasprave. Rijaset Islamske zajednice je obavezao sve organe i ustanove Islamske zajednice da pruže potrebnu tehničku pomoć u procesu predstojeće javne rasprave na Nacrt amandmana na Ustav IZ. Također Rijaset je sugerirao Ustavnoj komisiji Sabora da javnu raspravu okonča do 01. marta 2014. godine.

Rijaset je na današnjoj sjednici informiran o napadu na imama Ifeta ef. Aličkovića u Novom Pazaru te je najoštrije osudio napad na ovog imama i zatražio da se obezbjedi sigurnost i adekvatni uslovi za nesmetan rad organa i službenika Islamske zajednice u Srbiji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO