Održana dvadeset četvrta sednica Veća

gradsko_vece_07.11.2013

Novi Pazar – Dvadeset četvrta sednica Gradskog veća protekla je u znaku Nacrta odluke o drugoj izmeni rebalansa budžeta grada Novog Pazara za tekuću i Nacrta odluke o budžetu grada za predstojeću 2014.

„Od marta meseca 2014. Odnosno od budžeta 2015. Budžeti će se u budućnosti definisati po projektnom finansiranju, a za ovaj naredni, od 2014. važno je naglasiti da predviđa 10 miliona dinara za podsticaj zapošljavanja. Oblasti, proizvodne delatnosti i kriterijum biće određeni naknadno od strane Nacionalne službe za zapošljavanje“, rekao je član Gradskog veća Munir Poturak. Budžetom za narednu godinu uvećan je iznos previđen za potrebe Fonda za razvoj poljoprivrede.

Većnici su doneli i odluku o raspisivanju oglasa o javnom nadmetanju za otuđenje građevinskog zemljišta na potesima: Erozija, Dugalića brdo, Šestovo. Na inicijativu Odeljenja za stambeno komunalne i poslove saobraćaja, na sednici je doneta odluka da dug vlasnika montažno demontažnih objekata po osnovu zauzimanja gradskog građevinskog zemljišta može biti isplaćen u 36 mesečnih rata.
„Ovakva odluka doneta je u skladu sa zakonskim propisima, a da bi omogućila građanima da što bezbolnije izmire svoje obaveze“, rekao je Poturak.

Na dvadeset četvrtom zasedanju Veća doneta je i odluka o kriterijumima za utvrđivanje naknade za uređenje građevinskog zemljišta u postupku legalizacije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO