Novi Pazar: Vučić i Ljajić otvorili novu školu i vrtić za mališane

Premijer Aleksandar Vučić poručio je u Novom Pazaru, gde je otvorio novi Dijagnostički centar, školu i vrtić, da će se njegova vlada jednako odnositi prema svim građanima, bilo da su Srbi ili Bošnjaci.

“Dok sam premijer, jednako ću se odnositi prema svim građanima. Bilo da je Bošnjak ili Srbin, građanin treba da zna da ću se jednako odnositi prema svima i podjednako brinuti o svakom čoveku. A to smo ovom investicijom uspeli i da pokažemo”, rekao je premijer u Novom Pazaru.

aleksandar-vucic-novi-pazar-skola-otvaranje-foto-tanjug-tanja-valic-1450958921-810771

Izgradnju Dijagnostičkog centra, škole i obdaništa, finansirali su Ujedinjeni Arapski Emirati, a Vučić je rekao da je u razgovoru sa predstavnicima UAE, odlučio da ta investicija, ukupne vrednosti sedam miliona evra, ode baš u Novi Pazar.

“Moja odluka je bila da to bude baš ovde, kako bi i Srbi i Bošnjaci bili zadovoljni”, rekao je Vučić.

Vučić je podsetio da je kamen temeljac za zgrade postavljen pre pet meseci, te da je sve završeno na vreme, uprkos sumnjama mnogih. On je rekao da će u narednom periodu biti završeno opremanje Dijagnostičkog centra koji će, ocenio je, biti najlepši u ovom delu Evrope, a u koji će dolaziti građani sa juga Srbije i okoline.

Dodao da je da će u Dijagnostičkom centru biti odeljenje za ginekologiju, neonatologiju, mamograf, te da će građani imati najbolju zdravstvenu zaštitu.

aleksandar-vucic-novi-pazar-skola-otvaranje-foto-tanjug-tanja-valic-1450958921-810775

Vučić je rekao da je novoizgrađena škola urađena po najmodernijim standardima i da takve škole “nema nigde u Srbiji”.

“Pokažite mi lepšu školu. Uspeli smo da napravimo najmodernije fiskulturne sale, deca će imati računare kakvih nema ni u Vladi Srbije”, rekao je Vučić.

12374936_958887744157176_2495786115670280897_o

Vučić je zahvalio građanima što se nisu žalili, iako su teško živeli, i što su verovali da može da se napravi rezultat.

“Znao sam da ćete umeti da cenite one koji rade i koji će vam doneti više od svih prethodnih premijera”, rekao je Vučić i dodao da svakodnevno ima onih koji osporavaju sve što je urađeno i koji se čude uspesima vlade.

c0aaa39e3a9b2056d979c03aa0b9206f2d2a50e2aa705a920b0fb66b30dcbc5b

Premijer je rekao okupljenima da u Novom Pazaru ima oko 12.000 dece uzrasta od jedne do sedam godina, što je procentualno najviše u Srbiji. On je pozvao prisutne da uđu u prostorije obnovljenog obdaništa i da vide ono što, kako je rekao, on u nikad u životu nije video u takvoj instituciji.

“Po predlogu šeika Muhameda, napravljeno je specijalno kupatilo za decu, divne boje, lepih lavaboa… Ja to nikada nisam video i hoću da se zahvalim zbog toga. Takvi standardi – to je Abu Dabi”, rekao je Vučić.

On je rekao da su prijatelji iz UAE jedino tražili da institucijama u koje su uložili u Novom Pazaru bude dato ime po njima.

“Oni su samo tražili da tim institucijama damo imena, kojih se ne bi stideli u svakom slučaju, i da ništa nisu uložili”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, vlada je uspela da pomogne Novom Pazaru u ovoj godini i izrazio nadu da će uspeti da pomogne i u narednoj.

Iz recesije u dinamičan rast

ALEKSANDAR VUCIC

Premijer se kratko osvrnuo i na oporavak srpske ekonomije, i rekao da je zemlja iz recesije ušla u dinamičan rast, te da je vlada uspela da uredi javne finansije, i smanji deficit više nego što je u startu planirano.

Kako je ukazao, vlada je ove godine uspela da, po prvi put posle dugo vremena, smanji stopu nezaposlenosti, poboljša poslovni ambijent, popravi poziciju Srbije na listi Svetske banke Duing biznis, otvori i prva pregovaračka poglavlja sa EU.

“Međutim, moramo još da radimo i da gradimo više, a to ne bi mogli da nije vas. Ne bi mogli bez snage naroda, niti bez vas koji ste verovali i u Džumu i u Rasima i u Mehu”, poručio je on.

Otvaranju novih objekata su prisustvovali i ministri unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zdravlja Zlatibor Lončar, prosvete Srđan Verbić, sporta Vanja Udovičić, kao i ambasador UAE Džuma Rašid Seif Zajed al Daheri i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Dijagnostički centar je izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će se naći najsavremeniji medicinski uređaji, biološka i mikrobiološka laboratorija i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, te najsavremenija magnetna rezonanca. Centar će, takođe, imati multi slajs skener, kolor dopler dijagnostiku i digitalnu mamografiju.

Novosagrađena osnovna škola i vrtić su u naselju Dojeviće.

10003774_1024211024287639_5016133666110580602_o

Zgrada osnovne škole ima 3.100 metara kvadratnih korisne površine i primaće 1.600 đaka u dve smene.

U okviru škole se nalazi fiskulturna sala površine 700 metara kvadratnih. Škola ima kabinete za sve predmete koji su opremljeni najsavremenijom opremom, što je praktično čini najsavremenijom školom u Evropi.

U blizini škole je izgrađeno i obdanište za decu iz novopazarskih naselja Dojeviće, Selakovac i Rajčinoviće površine 780 metara kvadratnih.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO